Presentat a l’Auditori sa Màniga el Campionat d’Espanya Elit-Sub23 de Carretera de Mallorca 2022

El dimecres 6 d’abril, La Real Federació Espanyola de Ciclisme i la Federació de Ciclisme de les Illes Balears presentaren a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor, el recorregut de les contrarellotges i de les proves en línia del Campionat d’Espanya Elit-Sub23 de Carretera de Mallorca 2022 que se celebraran els dies 24, 25, i 26 de juny a Mallorca i tindrà la destinació Cala Millor. En aquesta edició 2022 del Campionat d’Espanya de Carretera Elit-Sub23, Cala Millor, Sant Llorenç i Palma seran les tres localitats que tindran l’honor d’acollir les sortides i metes de les diferents proves d’aquest nacional, sens dubte un els caps de setmana més interessants del calendari ciclista anual amb als millors corredors del nostre país.
A la presentació es van explicar tots els detalls que convertiran el nacional de carretera de Mallorca en un edició especial, ja que coincideix amb la celebració del 125è aniversari de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears. L’acta va comptar amb l’assistència de José Luis López Cerrón, president de la RFEC; Fernando Gilet, president de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears; Andreu Serra, conseller de Turisme i Esports del Consell de Mallorca; Natàlia Troya, batlessa de Son Servera; Pep Jaume, batle de Sant Llorenç; Nicolas Bordal, president del Consorci Turisme Sant Llorenç i Son Servera; Francisco Ducros, Regidor Esports de l’Ajuntament de Palma; Inés Batle, presidenta de l’Associació hotelera Cala Millor i Sa Coma; i Albert Torres, ciclista professional del Movistar Team, múltiple medallista a Mundials i Europeus de Pista amb la Selecció Espanyola.
El divendres 24 de juny arrencarà el nacional amb la disputa de les contrarellotges Élite UCI-Elit masculina, Élite-Sub23 femenina i Sub23 masculina, que tindran sortida i meta a la localitat de Cala Millor. El dissabte 25 de juny se celebraran les primeres proves en línia, de les quals seran protagonistes les dones Élite-Sub23 i els homes sub23. Les primeres rebran la sortida a Sant Llorenç i des d’allà afrontaran un primer tram de 92 km que les conduirà fins al circuit de Palma, de 21,8 km, al qual faran dues voltes abans de trobar la línia de meta. En aquest circuit trobaran un doble ascens al Coll de Sa Creu, d’uns 6 quilòmetres amb un pendent mitjà lleugerament superior al 5%, però que en alguns trams compta amb rampes que superen el 10%, i on segur veurem atacs d’aquelles corredores que somnien alçar-se amb el mallot de Campiona Nacional.
El sub23 masculí realitzarà un primer tram inicial una mica més llarg, de 98 quilòmetres, ja que la sortida s’efectuarà des de Cala Millor, per arribar al mateix circuit de Palma, sobre el qual realitzaran tres girs amb els seus respectius passos pel Coll de Sa Creu que serà el jutge que decideixi el nou campió d’Espanya de la categoria.
El diumenge 26 de juny, el Campionat d’Espanya de carretera Élite-Sub23 arribarà a la conclusió amb la celebració de la prova en línia Élite UCI-Élite masculina, que igual que els sub23 prendran la sortida des de Cala Millor per encarar el tram de 98 km que els conduirà fins a Palma. El pilot Élite UCI-Élite farà quatre voltes al circuit de Palma i, per tant, afrontaran en quatre ocasions la pujada al Coll de Sa Creu, que oferirà un obert i espectacular desenllaç a tots els aficionats al esport del ciclisme.
El president de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, Fernando Gilet, va destacar que per a la FCIB és «un somni i una gran fita ser amfitrions del Campionat d’Espanya de Carretera Élite-Sub23 al 125è aniversari de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears” . Andreu Serra, Conseller de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, va testimoniar el seu agraïment a la Real Federació Espanyola de Ciclisme i a la Federació de Ciclisme de les Illes Balears per fer possible que un esdeveniment d’aquestes característiques i importància es desenvolupi a Mallorca.
La presentació va durar més d’una hora i es va cedir la paraula a tots els convidats, que coincidiren amb la importància d’un esdeveniment tan important com el Campionat d’Espanya de Carretera Élite-Sub23, es celebri a Mallorca. Els batles del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar, Natàlia Troya, i Pep Jaume, mostraren la seva satisfacció que la Sortida del Campionat d’Espanya Elit-Sub23, sigui a Cala Millor, una zona allunyada de la capital de l’Illa i que sens dubte potenciarà més el treball del Consorci de Turisme. El president del Consorci, Nicolau Bordal, assenyalà que “amb un esdeveniment de la importància del Campionat d´Espanya de carretera es posa de manifest i es reafirma el potencial que té la zona de Cala Millor, una zona allunyada de la capital de l’Illa i potser una mica més desconeguda per a molts turistes, des del Consorci treballem per mostrar la bellesa i les bondats de la zona de Cala Millor i volem demostrar amb fets i dades contrastables que els esports i l´oferta cultural enriqueixen l´estada de qui ens visita”.
.
.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.