Ha mort Joan Calafat, fundador i director de la revista Salut i Força

El fundador i director de Salut i Força, Salut Edicions, i presentador del programa televisiu Salut i Força, Joan Calafat Coll, ha mort avui dissabte dia 23 d’abril, a primeres hores de la matinada, víctima d’una llarga malaltia, als 68 anys, contra la qual lluitava des de fa uns anys.
De la intensa trajectòria vital i professional de Joan Calafat cal destacar la posada en marxa del programa de televisió Salut i Força, que ara acaba de celebrar els seus 27 anys en antena, en diverses etapes que l’han portat a mantenir una presència constant a l’àmbit audiovisual de la illa. Fruit d’aquest primer projecte, va néixer el diari del mateix títol, del qual està a punt d’editar-se el número 468 i que cada quinze dies és distribuït de forma gratuïta entre els lectors.
Calafat era una de les cares més populars de la televisió mallorquina, amb el seu programa Salut i força, dedicat a la salut i a la divulgació sanitària, que també tingué una versió radiofònica i impresa. Va ser un dels fundadors i director fins al 1991 de Canal 4 (avui Fibwi), on va desenvolupar gran part de la seva carrera periodística, i de la desapareguda Canal 37 de Son Sardina, cadena on va presentar nombrosos programes. També va treballar a RNE ia IB3 ràdio i televisió.
Joan Calafat juntament amb el Dr. Jaume Orfila, i la Dra. Clara Palacin, ens varen ajudar a donar a conèixer la primera delegació de l’ Associació Espanyola de Porfíria, la presentació va ser el gener de l’any 2001 a l’Hospital de Manacor. Uns anys després la delegació es va convertir amb Associació Balear de Porfíria, i durant tres anys al Centre de Salut de Sa Coma, varem organitzar unes Xerrades Sociosanitaris per tal d’informar de la malaltia i la necessitat d’aconseguir un diagnostic. Xerrades que juntament amb en Joan Calafat i Dr. Orfila, varem poder organitzar aconseguit de manera altruista l’ajuda de grans especialistes per les xerrades.
El més sentit condol a la família i col·laboradors de Joan Calafat. Descansi en Pau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.