Ha mort Joan Calafat, fundador i director de la revista Salut i Força

El fundador i director de Salut i Força, Salut Edicions, i presentador del programa televisiu Salut i Força, Joan Calafat Coll, ha mort avui dissabte dia 23 d’abril, a primeres hores de la matinada, víctima d’una llarga malaltia, als 68 anys, contra la qual lluitava des de fa uns anys.
De la intensa trajectòria vital i professional de Joan Calafat cal destacar la posada en marxa del programa de televisió Salut i Força, que ara acaba de celebrar els seus 27 anys en antena, en diverses etapes que l’han portat a mantenir una presència constant a l’àmbit audiovisual de la illa. Fruit d’aquest primer projecte, va néixer el diari del mateix títol, del qual està a punt d’editar-se el número 468 i que cada quinze dies és distribuït de forma gratuïta entre els lectors.
Calafat era una de les cares més populars de la televisió mallorquina, amb el seu programa Salut i força, dedicat a la salut i a la divulgació sanitària, que també tingué una versió radiofònica i impresa. Va ser un dels fundadors i director fins al 1991 de Canal 4 (avui Fibwi), on va desenvolupar gran part de la seva carrera periodística, i de la desapareguda Canal 37 de Son Sardina, cadena on va presentar nombrosos programes. També va treballar a RNE ia IB3 ràdio i televisió.
Joan Calafat juntament amb el Dr. Jaume Orfila, i la Dra. Clara Palacin, ens varen ajudar a donar a conèixer la primera delegació de l’ Associació Espanyola de Porfíria, la presentació va ser el gener de l’any 2001 a l’Hospital de Manacor. Uns anys després la delegació es va convertir amb Associació Balear de Porfíria, i durant tres anys al Centre de Salut de Sa Coma, varem organitzar unes Xerrades Sociosanitaris per tal d’informar de la malaltia i la necessitat d’aconseguir un diagnostic. Xerrades que juntament amb en Joan Calafat i Dr. Orfila, varem poder organitzar aconseguit de manera altruista l’ajuda de grans especialistes per les xerrades.
El més sentit condol a la família i col·laboradors de Joan Calafat. Descansi en Pau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.