Ha mort Josep Massot i Muntaner

L’Abadia de Montserrat ha comunicat que a la matinada d’avui ha mort Josep Massot i Muntaner als vuitanta anys. Era monjo de Montserrat des de feia cinquanta-set anys.

El pare Massot havia nascut a Palma el 3 de novembre de l’any 1941. Autor de centenars d’articles i de més de vuitanta llibres. Filòleg, historiador, assagista i editor era especialista en història de la llengua catalana a les Illes Balears, l’Obra del Cançoner Popular i la Guerra Civil espanyola a les nostres illes. Director de les revistes Randa i Serra d’Or i responsable de les Publicacions de L’abadia de Montserrat.

Membre de la secció històrico-arqueològica de l’Institut d’Estudis catalans i de l’Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona.

Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, Creu de Sant Jordi, doctor honoris causa per la Universitat de les Illes Balears, Premi Francesc de Borja Moll de l’Obra Cultural Balears i Premi Manuel Sanchis Guarner.

Avui ens ha deixat un intel·lectual de primera fila, un savi. Proper, disposat sempre a col·laborar vaig tenir el plaer de parlar una llarga estona amb ell, sopant, després de la conferència que va fer a Manacor el maig del 2017 sobre la figura del  “Conde Rossi”, organitzada per l’Obra Cultural Balear. Que descansi en pau!

Fotografia de l’Abadia de Montserrat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.