Els museus de Manacor, Felanitx i Montuïri uneixen esforços per celebrar el Dia dels Museus

El proper dimecres 18 de maig és el Dia dels Museus i per celebrar-ho, els Museus d’Història de Manacor, de Montuïri i de Felanitx han unit esforços per organitzar de manera conjunta un seguit d’activitats per donar a conèixer la Història i el nostre passat. Es tracta de diferents tallers que s’aniran oferint de manera alterna als tres museus entre el 8 i el 22 de maig,

A les jornades d’El Bosc Encantat, els assistents coneixeran els arbres i plantes que hi ha a l’entorn del Museu i explicarem com algunes d’elles formen part del nostre paisatge des de temps antic. Es farà un recorregut per la zona ajardinada del museu a través d’una rondalla que ens ajudarà a relacionar espècies d’arbre i acabarem amb un taller de cianotípia per imprimir fulles de manera artesanal. Aquesta activitat tendrà lloc el 8 de maig a Manacor, el 15 de maig a Felanitx i el 22 de maig a Montuïri.

Estudiem els nostres fems! L’arqueologia es basa en l’estudi i descobriment d’objectes que ens parlen de com vivien els nostres avantpassats, però quins objectes s’analitzaran a l’arqueologia del futur? L’enigma es pot resoldre analitzant una bossa plena de fems. Els participants investigaran el nostre present fent recerca arqueològica. Aquesta activitat tendrà lloc dia 8 de maig a Felanitx, dia 15 de maig a Montuïri i dia 22 de maig a Manacor.

La màgia de descobrir i crear. En aquesta jornada, els assistents s’acostaran al passat fent d’arqueòlegs i també posant-se a la pell dels artistes talaiòtics. Una activitat per deixar volar la imaginació i transportar-se a fa més de 3000 anys. Aquest taller tendrà lloc dia 8 de maig a Montuïri, dia 15 de maig a Manacor i dia 22 de maig a Felanitx.

El poder dels museus

El lema d’enguany pel dia dels museus és ‘El poder dels museus’ i, en aquest sentit, enguany tots els museus del món treballen en tres eixos: la sostenibilitat, la digitalització i l’accessibilitat i la construcció de la comunitat a través de l’educació.

El Museu d’Història de Manacor proposa, també, una activitat que es durà a terme del 16 al 22 de maig en dos torns, a les 9.30 h i a les 12 h. Es tracta del taller creatiu ‘Construïm la natura’, a càrrec d’Arquitectives. L’activitat s’orienta als alumnes de 6è de Primària i s’ha convidat les escoles del municipi a participar-hi.

Els assistents realitzaran un conjunt d’activitats i una instal·lació col·laborativa que vagi creixent i complicant-se durant els sis dies aprofitant l’entorn del Museu d’Història de Manacor i que pugui ser un petit laboratori d’idees sobre com crear estructures per afavorir la integració d’altres espècies en els paisatges creats per l’home. L’objectiu és treballar l’evolució dels edificis i la seva integració en el paisatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.