La Coral de Son Servera celebrà el 40è aniversari amb dos concerts dedicats «in memoriam» a Eduardo Servera

El dissabte dia 7 de maig a l’Església de Sant Joan Baptista de Son Servera, i el diumenge dia 8 a l’Església Parroquial de Son Carrió, la Coral de Son Servera, va celebrar el seu 40è Aniversari, amb dos concerts extraordinaris, on tots els cantaires, a més de la veu, hi posaren el cor.
El dissabte a Son Servera presentà el concert la component de la coral Margalida Blanquer, la qual va fer una acurada presentació saludant en primer lloc a les persones que en un moment o l’altre han fet part de la coral, ja que són molts i moltes les qui hi han cantat en aquests 40 anys.

La Coral de Son Servera fou fundada l’any 1981 per un grup de joves del poble amb un objectiu comú: passar gust de cantar. El primer director va ser en Josep Ros, després va passar a mans de Martí Sáez fins a l’any 1992 quan va començar l’actual directora, Francisca Mas.
El repertori de la coral és ample des del Renaixement a la música contemporània. Tenen dues publicacions amb un llibre i dos discs compactes: la primera en complir 25, quan feren un homenatge als compositors més rellevants del poble (a Son Carrió varen estrenar l’himne de Sant Miquel compost per banda i cor). Al llarg dels anys han fet intercanvis amb corals de Catalunya, Menorca, Eivissa i Alemanya, a més d’altres corals de la nostra illa. Cantaren entre altres llocs a Logroño, a Lyon, amb els «Niños del Coro», a la cripta de la Sagrada Família de Barcelona, etc.
Blanquer, a la presentació, va dir: « Avui som aquí, a pesar de la interrupció, forçada, que tots hem patit els dos darrers anys. A pesar de la distància interpersonal i de la mascareta. Mesures anti corals total i que ens ha obligat a aprendre a cantar d’una altra manera. Però sobretot, som aquí, perquè teníem un concert pendent. Amb n’Eduard Servera. Va ser metge, batle, escultor, caminador, bon ´vivant’, músic, cantaire…El nostre company».
A Son Carrió: «El fill de Don Rafel Servera, un dels al·lots de Sa Carrotja». Aquest concert d’aniversari l’havíem de fer el 26 de desembre de l’any passat, a la segona festa de Nadal. I ell n’era part fonamental. L’enyoram i el recordam somrient, fent broma, gaudint de cantar i de tocar el flautí. A ell li dedicam aquest concert, que sempre ens quedarà pendent. I l’hem fet perquè na Francisca Mas, la nostra directora, hi ha estirat. Li devem, mos deia. És ella qui estira del carro. Des de fa 30 anys, se diu aviat.
El nivell que té d’exigència és alt. Mos renya quan no ho feim bé. No en deixa passar ni una. Amb paciència mos ha mostrat que els valors de la perseverança, de la superació, tenen resultat. Quan cantam com si fóssim un. Com una sola veu. Quan mos anima i agreix l’esforç i cantam cançons des del cor. En nom de tots, Gràcies Francisca!Aquí som i serem mentre tinguen cantera. Després de nosaltres, en vendran d’altres, i cantaran 40 anys més. Sempre que hi hagi cantera hi haurà Coral de Son Servera. Visca la Coral!.
Seguidament es va cedir la paraula a la batlessa de Son Servera, Natàlia Troya, la qual va felicitar a la coral pels 40 anys de trajectòria musical que la situen com un dels màxims exponents de la cultura popular serverina. «I també representen va dir, moltes generacions de serverins i serverines que en un moment o altre hi han participat amb la voluntat que el pas del temps no oblidàs una manifestació musical ja històrica del nostre poble. Troya va agrir a la directora de la coral, Francisca Mas, la seva feina i ganes de seguir endavant, i recordà que «aquests darrers dos anys no han estat gens fàcils, és d’agrir que la Coral vulgui fer un homenatge i record a la figura d’un dels vostres companys de cant i gran company també nostre i de tots els serverins. Parlam de la memòria de n’Eduardo Servera. Estic segura que ell avui vos escoltarà i aportarà en la llunyania la seva veu, perquè també sou la seva família musical i sempre reflectia amb la seva rialla com gaudia de cantar a la Coral de Son Servera. Gràcies també per aquest record tan emotiu a la seva figura».
Van ser uns concerts fantàstics i molt especials, tots els components de la coral super concentrats i pendents de la directora Francisca Mas. Acabat el concert de Son Servera es va fer entrega d’un ram de flors a la directora i una rosa a tots els components de la coral i acompanyats musicals.

PROGRAMA
homes totsols
Da pacem, CH. GOUNOD
O bones Iesu, PALESTRINA
Domine, non sum dignus, PALESTRINA amb adaptació de MOLDERS
Leise, leise lasst uns Singen, F. SCHUBERT
dones soles
For the beauty of the earth, J. RUTTER
Come to the music, J. M. MARTIN
tots plegats
Jesucrist dels homes guia, J. S. BACH
Ave verum, K. JENKINS
Cantique de Jean Racine, G. FAURE
Hallelujah, L. COHEN
Piano: Ma. Antònia Gomis
Flauti: Ma. Angela Riera
Percussió: Xavier Suarez
Direcció: Francisca Mas


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.