Les Xeremies de Sa Xerabanda tornaren a sonar al Mercat Medieval de Capdepera 2022

Després de dos anys aturat, degut a la pandèmia de la Covid, els passats dies 13,14, i 15 de maig, el Mercat Medieval de Capdepera enguany ha tornat a la vida. I ho ha fet amb un ressorgiment explosiu!
Casetes i estants de tots els gustos i colors. Nous entreteniments i espectacles sense obviar als clàssics que sempre hi han estat. Un gran nombre d’actuacions i moltes parades de venda i demostració d’artesania han omplert el centre del poble i l’espectacular Castell de màgia.
Al peu del castell de Capdepera, tots els carrers del poble s’han engalanat per a tornar a rebre, a la fi!, a una multitud de gent amb ganes de gaudir, escoltar, veure i de participar del gran Mercat Medieval 2022.
Tot seguit vos oferim la crònica del grup La Xerabanda un grup dirigit per Antoni Genovart, que que des de fa anys ve participat en totes les edicions.
El grup de Sa Xerebanda ja fa anys que tenim el goig de participar en aquest esdeveniment. De totes les actuacions que tenim durant l’any, és una de la que en més estimació tenim. Amb vestimenta i cançons de caire medieval, cada any ens abismem per dins aquell mercat intentant donar-li el nostre toc personal musical.
Cal a dir que durant els dos anys obscurs de la pandèmia, amb el Mercat Medieval anul·lat, cada any vàrem tenir el privilegi de formar part de l’únic flaire medieval que es va poder sentir als carrers: la música. El primer any de pandèmia sonàrem al castell, tancat a pany i clau, el qual obriren només per a poder filmar als pocs grups que hi participàrem, emetent aquell concert via Internet. Al segon any hi férem un passa-carrer, recordant els carrers on habitualment es muntava el Mercat.
Enguany, a la fi, hem pogut sonar i trepitjar tots els carrers i places del Mercat. Dos passacarrers. Un el dissabte dematí i l’altre al matí del diumenge. I enmig, hi férem el Concert al Castell el dissabte horabaixa, on també hi participaren altres dues agrupacions de xeremiers: els “Xeremiers de La Vila”, de Santa Margalida, i els xeremiers “Es Reguinyol”, de Muro. Concert d’una hora i mitja de duració fet a tres punts diferents del Castell, i acabant la darrera actuació a la Plaça de l’Orient. Tot un luxe!
Sembla que la nostra vida, i les nostres costums, poc a poc tornen a reviscolar. I anem recuperant “allò que és nostre”: “ses nostres festes”, “sa nostra alegria”, “ses ganes de gresca” i de poder contactar amb l’altra gent.
Esperem que l’any que ve puguem tornar a gaudir d’aquest esdeveniment tan colorit, aromàtic, renouer, fester, i alegre, com és el Mercat Medieval de Capdepera.
Sa Xerebanda
(Els Xeremiers des Puig de San Font)
maig 2022

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.