Inaugurada a Sant Llorenç l’escultura «Help», en homenatge a l’onada de solidaritat rebuda durant la Torrentada de 2018

El dimarts 17 de maig, a la plaça Jaume Santandreu de Sant Llorenç des Cardassar, a les 19 hores és va inaugurar l’escultura «Help» (ajuda) de l’artista internacional Amparo Sard. Aquesta obra, d’unes mans entrellaçades, simbolitzen l’onada de solidaritat rebuda pels llorencins després de les terribles inundacions de l’octubre del 2018, i ret homenatge a totes aquelles persones, empreses, i entitats que varen ajudar a tornar a la normalitat al poble. Ha estat col·locada a una de les zones més afectades per la torrentada i que a partir d’ara rebran als visitants del municipi.
L’Acte va començar amb l’actuació gratuïta del Duet Voicello, que cantaren una cançó molt adient, ‘Entre llaçades’ – música d’en Gabriel Fiol, i lletra de Carme Garí, components de Voicello-. Seguidament, el batle Pep Jaume Umbert, es va dirigir als presents dient que, l’escultura es diu «Help» (ajuda) per destacar els records positius d’aquells dies, i que en record de tots els que ajudaren durant els dies posteriors a la tràgica torrentada, proposaren el canvi de nom de la plaça per:Plaça de la Solidaritat. Acabà el seu discurs agraint a totes les persones que ajudaren aquells dies, així com també a Isidro Fainé, president de la Fundació La Caixa, per les donacions que feren, part dels doblers precisament s’han destinat a l’execució d’aquesta obra.
L’Autora de l’escultura, Amparo Sard, també present a l’acte, va explicar com va viure ella aquells moments terribles de la torrentada des de Barcelona i com ella també ha volgut plasmar aquesta solidaritat a la seva obra, fent una obra pesada per la magnitud d’aquell desatre i la gran ajudada rebuda.
La directora territorial de CaixaBank, la Sra. Maria Cruz Rivera, va parlar del paper important que va tenir aquesta entitat a l’hora de intervenir en primer lloc des de la mateixa oficina de Sant Llorenç amb ajuda directa, a través del voluntariat de l’entitat, i més tard amb l’aportació d’un milió d’euros, doblers que s’han aprofitat per comprar molts de solars, aleshores edificables, i que amb la nova normativa no es podran construir.
Per assistir a l’emotiu acte vingué des de Holanda la Sra. Van Eijk, que va perdre un familiar a la tràgica torrentada del 2018, però ella i resta de familiars els van salvar en Gento i en Montoro. Van Eijk va coincidir que de tot allò amb el que ens hem de quedar, és amb el record positiu de l’onada de solidaritat.
A més de llorencins i llorencines, assistiren a la inauguració nombrosos regidors, entre ells l’ex batle i actual regidor Mateu Puigrós, i la regidora de Cultura, Dolors Sánchez. Una vegada més el batle va agrair la solidaritat rebuda. Tancà l’acte Voicello, amb la cançó ‘Vou-veri-vou’.

Un pensament a “Inaugurada a Sant Llorenç l’escultura «Help», en homenatge a l’onada de solidaritat rebuda durant la Torrentada de 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.