Inaugurada al port de Cala Bona l’escultura «Sa dona de Cala Bona» en record a na Magdalena Rigo, primera dona bomber d’Europa

El passat dissabte dia 14, es va inaugurar en el port Cala Bona una escultura en record a na Magdalena Rigo. Una dona que mira decidida al mar, de bronze, creació de l’artista serverí Rogelio, i vol representar l’essència de la primera dona bomber d’Espanya i d’Europa. Una obra que pretén ser un homenatge i un record etern a la valentia, solidaritat, carrera i lluita per la igualtat de Magdalena Rigo.
En un acte senzill i íntim alhora que emotiu i sentit, es va presentar oficialment l’escultura. La música de violí i piano, acompanyat per les veus dels nins i nines de l’escola de música, va obrir un acte que va comptar també amb les paraules de familiars i amics de na Magdalena. Tots coincidiren en definir-la com una dona valenta i reconèixer aquesta escultura com un dels millors homenatges, ja que sempre
es va sentir a Cala Bona com a ca seva.
La batlessa de Son Servera, Natàlia Troya, va tancar l’acte recordant la trajectòria de na Magdalena Rigo, qui l’any 1980 marcà un precedent i obrí un nou camí professional per a totes les dones quan va convertir-se en la primera dona bomber d’Europa. Rigo es presentà al costat de 300 homes i només 4 dones a una plaça del cos de bombers. Una pionera que lluità pels seus somnis i conviccions
El 19 de novembre de 2020, el ple de l’Ajuntament ja va aprovar canviar el nom del Passeig del Moll pel de Magdalena Rigo. La col·locació d’aquesta escultura completa així l’homenatge del consistori i tot el municipi serverí cap a qui fou la figura de Magdalena Rigo.

Imatge d’arxiu. Magdalena Rigo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.