Celebrades les Jornades d’Estudis Locals: «Manacor: vida i folklore» dedicades a l’historiador Sebastià Sansó

Divendres 13 i dissabte 14 de maig tingueren lloc les Jornades d’Estudis Local de Manacor, que es tornaren ubicar al Museu de Manacor, a la Torre dels Enagistes.
Enguany, les Jornades han estat dedicades a la memòria de l’historiador Sebastià Sansó i Barceló, que formà part durant anys del comitè científic i presentà un bon grapat d’estudis que enriqueixen aquest fons d’estudis promogut per l’Ajuntament de Manacor.
Magdalena Salas, Antoni Ferrer, Antoni Tugores i la directora del CEP Margalida Barceló presentaren un programa que tenia, des del principi, la intenció de retre homenatge a Sebastià Sansó. Les Jornades, enguany, s’han dedicat a “Manacor, vida i folklore”. Tot i que aquest és el títol que recull la intenció primera de les Jornades, cal dir que els diferents estudis s’inclouen després en apartats que recullen apartats com Cultura popular, Folklore i vida social; Història i Societat i Medi ambient i territori.
Les Jornades acullen des de fa temps les aportacions d’historiadors locals com Albert Carvajal, Antoni Gomila, Miquel Grimalt, Antoni Pasqual Andreu. Nina Laming, Carme Sánchez, Bàrbara Duran, Magdalena Gelabert, Antoni Sureda, Antoni Pasqual i Pau Tomàs Cal dir que en aquesta edició s’hi afegeixen Raquel Barceló, Carme Sánchez, Bàrbara Terrassa i Pere A. Oliver Reus, Pedro F. Castro, Antoni Aulí, Agnès Gayà, Joan Bauzà, Gabriel Alomar, J. A. Troya i Vicenç Amengual i A. Tugores.
La ponència inaugural fou a càrrec d’Antoni Vives Riera, que parlà de Sant Antoni Punk, un recorregut per la festa de Sant Antoni que combina itineraris de la música punk i alternativa i la que confronta amb els espais tradicionals de la festa.
La publicació de les Jornades està prevista, com cada trobada, dins el proper any, combinant així les presentacions amb el que és l’edició pròpiament dita de les aportacions. Aquesta és la 12a edició d’unes Jornades que ja se citen a elles mateixes en molts treballs, bona prova de l’excel·lència científica de totes les aportacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.