Discurs presentació del nou partit polític regionalista XBalears, que es presentarà a les eleccions autonòmiques i municipals del maig de 2023

El dissabte dia 20 de maig, es va presentar al recinte Ferial d’Eivissa el nou partit polític Per Balears (XBalears) un partit “regionalista, de centre, integrador i que vol assumir la representació de les quatre illes –Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera–“. La presidenta d’aquesta nova formació és, Paquita Ribas, la qual va afirmar “tenir moltes ganes que tothom se senti representat, a gust i que ningú estigui per sota ni per sobre”.
El Secretari General i portaveu a Mallorca,fins que sa celebri l’acte de constitució de la directiva del nou partit és Nofre Garcia. Entre els assistents hi havia cares conegudes de la política de Manacor, Mateu Joan i Cati Riera; de Sant Llorenç des Cardassar, Antoni Aguilar, Tomàs Adrover i Tomeu Vidal; a més, de simpatizants de Palma, Inca, Campos, Banyalbufar, etc.

Discurs de presentació de Nofre Garcia, secretari general de XBalears.
Bon dia estimats Companys i amics illencs, benvinguts Menorquins Mallorquins, Formenterencs i per suposat Eivissencs, Avui es un dia especial, avui iniciem un repte, una nova etapa, la de deixar enrere la forma de fer política nostres les illes, una forma que pertany al segle passat, basat no només en el centralisme de Madrid sinó també de Mallorca davant la resta de les illes.

La mancança d’un sentiment únic Balear ha estat el handicap de que ha fet que la nostra veu no sigui escoltada, això a estat una victòria per els partits tradicionalistes, Estem convençuts que amb la unió en una estratègia compartida per totes les illes i no supeditada a Mallorca ens durà a aconseguir el benestar de la societat d’aquesta terra.

I ho fem des de una visió constitucionalista, regionalista, de centre i de consens que només cerca el benestar d’aquesta terra i de la seva gent, afrontant els nous reptes socials, econòmics i ambientals, ressaltant la importància de escoltar-nos uns als altres, ressaltant la importància del diàleg amb la resta de ciutadans

I ho fem des de la modèstia, però amb molta d’alegria, de il·lusió i d’energia, creient que cada un de nosaltres tenim una responsabilitat que es diu Illes Balears.

La nostra constitució i l’estatut d’autonomia estableix que tots som iguals en deures i en Obligacions independentment de a quina illa residim, d’allà on hem nascut o de quina llengua parlem, aquest es l’esperit que ens ha unit.

Nuestra constitución, el estatuto de autonomía establece que todos somos iguales en obligaciones y en derechos independientemente de en qué isla residamos, de nuestro lugar de nacimiento o de que lengua hablemos, este es el espíritu que nos ha unido, aquí cabemos todos, porque todos amamos a estas islas y a su gente.

Quien busque crispación, extremismos, personalismos o confrontación se equivoca.
El que busque dialogo, negociación y debate de ideas políticas será bienvenido.

Qui cerqui crispació, extremisme, personalismes o confrontació no es trobarà.
Qui cerqui diàleg, negociació i debat polític serà benvingut.

Formentera, Eivissa, Menorca, Mallorca sentiu-vos orgullosos de la vostra cultura, de la vostra historia, de la vostra identitat, sentiu-vos orgullosos de formar part d’una terra que que es diu Illes Balears.

Aquesta terra i la seva gent ens necessita, necessita esser escoltada i reconeguda, nosaltres tenint les eines, es diu PER BALEARS.

D’aquí uns anys conteu al vostres fills i al vostres nets, digueu-los, jo hi era el dia que aquesta terra i la seva gent es va posar EN MARXA, digueu-los, jo hi era el dia que la veu d’aquestes illes es va sentir, sentir-vos orgullosos d’esser aquí el dia d’avui.

Moltes gràcies- Muchas gracias

Nofre Garcia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.