El Dr. Miquel Guitart Femenies ens parla del nous avanços de la seva professió i de la nova clínica

El Dr. Miquel Guitart Femenies és Llicenciant en Odontologia des de l’any 2005. Cursà un Postgrau en estètica dental, és especialista en Endodòncia Rotatòria, Màster en cirurgia oral e implantologia. Prové d’una família on la medicina és omnipresent, el seu pare, Ramon Guitart, és metge cirurgià especialista en Cirurgià Digestiva i el seu germà Ramon, metge Internista a l´Hospital Manacor i també a la pràctica privada. La seva mare, Bel Femenies, és ATS instrumentista especialista en cirurgia digestiva. El Dr. Miquel Guitart, després de quinze anys d’atendre els clients al centre de Manacor, el passat mes de novembre canvià la ubicació de la clínica a l’Avinguda de Baix des Cos, 37 de Manacor.

Miquel, amb els antecedents familiars que tens, de petit ja tenies clar quina seria la teva professió?
La veritat és que sí, sempre vaig pensar dedicar-me a qualque professió relacionada amb la medicina, el que no sabia és que fos la Odontologia i que finalment m’agradés tant.

Com va ser la teva infància del teu germà i teva, jugant a metges?. Ho vingué més tard la vostra vocació…?
Supòs que com que els pares xerraven sempre de medicina, a nosaltres també ens va marcar. El meu germà va cursar els seus estudis de medicina a Barcelona i jo a Madrid.

Amb el canvis circulatoris de Manacor era difícil acudir a la clínica del centre. Va ser el motiu que et va decidir canviar d’ubicació, el passat mes de novembre?

Bé, després de 15 anys al centre he de dir que estava encantat, el que passa és que no ens vàrem entendre amb el propietari del local on estàvem, així vàrem decidir fer una renovació completa a un altre local i aquí estam, molt contents d’aquesta encertada decisió.

Aquest nou local és una passada…

Gràcies. He de dir que el gabinet d’arquitectura d’en Llorenç Brunet, on una de les associades és sa meva cunyada na Carme Pascual, varen fer una feina admirable, és increïble en quant a estètica, ergonomia i funcionalitat, qualitat per totes bandes i dona una sensació de benestar a l’hora de fer feina que no havia sentit abans, i suposo que els pacients també s’hi troben a gust, encara que sigui una clínica dental.
I quant a les eines, són evidentment d’última generació: tenim un TAC 3D, centrifugadora de plasma per generar el PGRF, 4 gabinets complerts…

Com vos va afectar la pandèmia de la Covid, quins temps tancareu la clínica?
Durant tres mesos només vàrem atendre les urgències que eren importants, utilitzant EPIS. Va ser dur per tothom, i esper que no es torni a repetir res semblant. Quan es va estabilitzar la crisi de la Covid, vàrem començar a donar el servei habitual, però augmentàrem les mesures de seguretat.

Quin personal treballa actualment a la clínica?
A la clínica hi treballen na Marga, que és la recepcionista i porta la gestió del dia a dia, i na Núria, que és auxiliar e higienista. Totes dues són les millors professionals que podria tenir al meu costat, no les canviària per res del món, ja que sense elles no podríem fer la nostra feina com la feim. Ara hem incorporat una nova higienista, n’Andrea, fa molt bona feina; el pacients estan encantats. A més, he tingut la sort de completar l’equip de feina amb la Dra. Rosa Domínguez, una gran especialista en Ortodòncia.

Quant el material quirúrgic, de quan començares fa més de quinze anys al dia d’avui, quines han estat les millores que has pogut incorporar per exercir la teva professió?
Sempre he donat molta importància als avanços tecnològics, i en aquest sentit tenim el millor TAC 3D odontològic del mercat, i maquinària per extreure el PGRF ( plasma ) que utilitzem en cirurgies per accelerar la regeneració de teixits i en implantologia.

Segueixes com abans, acudint a seminaris i congressos. Quins han estat els avanços més destacats els darrers anys a la teva professió?
Es clar, sempre que hi ha oportunitat d’aprendre hi anam. Actualment estem digitalitzant tot, i les pròtesis es generen mitjançant maquinària molt precisa i amb uns materials increïbles, tals com el peek, zirconi, titani, composite, etc. És apassionant.

Quina diferència hi ha d’una extracció amb plasma amb la tècnica PRFG i sense?
El poder de regeneració del PGRF és innegable, també com controla el postoperatori i regula la inflamació. El faig servir sempre que puc.

En què consisteix la implantació d’una pròtesis hibrida en peek i composite?
Bé, la pròtesis en peek es refereix a l’estructura que porta, normalment està ‘atornillada’ sobre sis o més implants. Es tracta d’un material d’última generació amb la millor biocompatibilitat del mercat i amb un comportament extraordinari, sempre que podem l’utilitzem. El composite és el revestiment amb el qual es generen les dents de la pròtesis, aquest és molt fàcil de reparar si sofrís desgast sense tenir la necessitat de retirar la pròtesi i desdentar el pacient. La combinació d’aquests dos materials generen una pròtesis molt còmoda i neta, lleugera i fiable, i estèticament seria probablement la millor del mercat odontològic.

Quins temps es tarda en col·locar un implant amb aquesta tècnica?

En quant a la col·locació d’un implant, he de dir que la pràctica de cada professional hi fa molt, també les eines que empram tals com el TAC 3D, que ens genera una imatge fiable prèvia a la col·locació que és molt ràpida e indolora. Nosaltres col·loquem tots els implants que no necessiten regeneració òssia sense cirurgia ni punts de sutura, el que fa que el postoperatori sigui pràcticament nul i la integració de l’implant menys compromesa perquè es generen menys mitjans d’inflamació.

Miquel, enhorabona per seguir estimant la teva professió com el primer dia. Fa anys m’ajudares molt a jo, i a altres pacients amb Malalties Rares, en el meu cas concret de les Porfíries, ja que teníem problemes amb els anestèsics i fàrmacs que utilitzeu per a la vostra professió. Cercares, investigares, i trobares remeis. No t’ho havia agraït mai públicament. Moltes gràcies i moltes felicitacions pel nou local, i que pugis seguir exercint molts d’anys la teva professió.
No m’has d’agrair res Magdalena, fem la nostra feina amb molt de gust.

Un pensament a “El Dr. Miquel Guitart Femenies ens parla del nous avanços de la seva professió i de la nova clínica

  1. Com a pacient que soc i gran part de la meva familia, Dr.Miquel Guitart i el seu equip, enhorabona per oferir aquest servei,amb aquesta rapidesa i delicadesa que tanta falta fa quan toca acudir al dentista.Gracies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.