Fantàstic concert “Més que ritme!”, a càrrec de la Banda de Música de Manacor acompanyats pels alumens de percussió del Conservatori Superior de Música de Balears

El diumenge dia 12 de juny, quedarà marcat al calendari de la Banda de Música de Manacor, com un dels concerts més difícils que afrontaren el músics. Va ser un programa diferent de música contemporània molt ben escrita original per a banda que tracta molt especialment a la percussió.
Per primera vegada, els components de la Banda de Música de Manacor dubtaven del nou repte que els havia marcat el seu director Eduardo Bernabéu, i no les tenien totes segures. El músics pujaren a l’escenari pendent de la sortida del director, que va aparèixer molt seriós i concentrat. Sens dubte, «Més que ritme!», un dels concerts més difícils que ha afrontat des de que es va fer càrrec de la direcció de la banda manacorina.
La primera obra a càrrec de la banda va ser Divertimento for winds and percussión de Roger Cichy, que va incloure: Exaltation que va incloure «Folies» «Remenberance» «Salutacion», seguida de Concertino for four percussion and wind ensemble de David R. Guillingham. Com a solistes els alumnes del conservatori: Hannah Siebert Sio, Jon Garzón Arroyo, Maria Gómez Rangel i Miguel Renu Carretero.
La tercera obra, banda i alumnes interpretaren: La noche de los Mayas de Silvestre Revueltas (tr. Douglas McLain), que va incloure Noche de los mayas * Noche de Jaranas * Noche de Yucatan * Noche de Encantamiento.
El bis va ser «Palmada latina» de Mario Bürki, solistes: Bàrbara Miquel i Pep Toni Rojas, components de la banda.
Acabat el concert, vaig tenir l’ocasió de felicitar al director Eduardo Bernabéu, i comentarem el concert, comentaris que em complau compartir amb tots els lectors de Card.cat. « Gràcies, per la felicitació. Ha estat un programa diferent, de música contemporània molt ben escrita original per a banda que tracta molt especialment a la percussió. La noche de los Mayas era un repte per la banda, és una obra de 30 minuts de duració, mai havíem fet un obra d’aquesta envergadura, obra original per orquestra simfònica, on la percussió té un tracte especial. La banda aquesta darrera temporada demostra el nivell que ha adquirit. A les diferents temporades a l’auditori hem fet tot tipus de música des de tradicional mallorquina, com el concert de Sant Antoni, combinant amb un grup de Rock manacorí Roig. A més, hem convidat a directors de talla internacional, a solistes de renom com Francisco, Serafín Zubiri, i Gerónimo Rauch, aquest és l’últim que va venir. Resumint, la gent de la banda cada vegada em sorprèn més, per exemple: avui a la corda hem tocat amb cinc saxos alts i dos tenors, ens faltaven cinc saxos de primer nivell, tres d’ells són estudiants i altres dos per motius professionals no van poder tocar. I els saxos que teníem van defendre el concert excel·lentment. Això és un petit exemple, així totes les cordes. Ara la setmana que ve s’incorporen 10 nous membres de la banda jove. Això que vol dir? Que tenim una banda en forma que funciona, i un ajuntament que ens recolza el Conservatori (per cert ha quedat petit), i a més tenim un bon auditori, i el millor, un públic fantàstic.»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.