Estel de Llevant celebra el seu 25è aniversari amb l’exposició “25 anys, 25 desitjos” als carrers de Manacor

Després d’uns anys complicats, finalment l’Associació Estel de Llevant pot celebrar el 25è aniversari de la seva fundació i ho fa demanant 25 desitjos lligats a la salut mental.

Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor, aquests 25 desitjos romandran exposats als carrers del centre de Manacor durant les pròximes dues setmanes, donant així visibilitat i sensibilitzant a la població sobre la importància de la salut mental.

Miquel Oliver, batle de Manacor, ha donat l’enhorabona a l’entitat i ha felicitat a les persones que fan realitat aquesta feina per aquests 25 anys desitjant “25 anys més d’aquesta tasca de visibilitzar, normalitzar i conscienciar sobre la salut mental” amb el “repte que tenim per endavant com a societat de complir aquests desitjos”.

Per la seva banda, Guillem Febrer ha recordat els inicis incerts d’Estel de Llevant el 1996 i la seva evolució fins ara, arribant a atendre a 271 persones el 2021 i amb més d’una seixantena de professional treballant per donar una atenció de qualitat a les persones amb trastorn de salut mental.

Febrer ha agraït la “feina incansable durant anys de tants familiars per impulsar Estel de Llevant” i ha destacat la necessitat “d’un canvi de paradigma: passar de treballar la malaltia mental d’alguns a treballar per la salut mental de tothom”.

Durant l’acte de presentació de l’exposició, membres de la junta directiva d’Estel de Llevant, persones participants als serveis i programes, les seves famílies i professionals de l’entitat han estat els encarregats de llegir els 25 desitjos que demanen, entre altres coses, “salut mental per a tothom”, “salut mental amb més recursos”, “salut mental amb un millor sistema sociosanitari” o “salut mental per 25 anys més”.

El procés de selecció d’aquests 25 desitjos s’ha dut a terme entre les persones participants als serveis i programes de les entitats que formen 3 Salut Mental, les seves famílies i els professionals que hi treballen.

Amb aquesta acció, Estel de Llevant commemora els 25 anys de feina i acompanyament a persones amb trastorn de salut mental, però sobretot dibuixa el que hauria de ser el futur de l’atenció a la salut mental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.