El pressupost de Defensa

Segons la web del ministeri de Defensa, el seu pressupost de l’any 2022 és de 11.338.424.660 euros (la dada del quadre adjunt, com s’assenyala a l’extrem superior dret, és en milers d’euros). Fent una simple divisió, tendrem, per tant, que aquest ministeri ens costa 31.064.177,15 milions d’euros cada dia. Per als que encara recordam les pessetes, fent números grossos, són més 5 bilions de pessetes. Diaris. Això si no m’he equivocat fent els comptes, perquè amb aquestes quantitats tan grosses a vegades m’embull i pos el punt allà on no toca.

Per al 2030, seguint les instruccions que li ha marcat el seu superior nordamericà, Pedro Sánchez ha anunciat que aquesta xifra es duplicarà. Perfecte, ja no hi haurà por de què ens invadeixen els marroquins, perquè els altres veïnats portuguesos i francesos són dels nostres.

D’on sortiran els dobbers per pagar tot això? Probablement, dels milionaris, dels fons d’inversió, de la Casa Reial, de les companyies elèctriques i petrolieres, dels paradisos fiscals, dels bancs, de les grans empreses hoteleres… O no?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.