Xerrada amb Emília Díaz-Asensió Muñoz, regidora de Festes de la zona costanera de Sant Llorenç des Cardassar

Emília Díaz-Asensió Muñoz, és regidora de Festes de la Zona Costanera, Neteja d’Edificis, i del Centre d’Adults de Sant Llorenç des Cardassar. Va entrar en política a l’actual legislatura de la mà de Mateu Puigrós del partit GISCa, aquesta és la seva primera experiència política, i l’està portant molt bé. Sempre està disposada per escoltar les peticions dels veïns a les àrees de la seva competència.

Emília, vas entrar en política de la mà de Mateu Puigrós de GISCa. Què et va animar a presentar-te?

Mai no m’ho havia plantejat abans, però després de la bonica etapa amb l’AMIPA de Sa Coma i sabent de les necessitats de la zona, era una molt bona oportunitat per poder seguir treballant per a la comunitat i, gràcies a Mateu i, per descomptat a Colau, hi estic.

Què ha suposat el canvi de batle per a tu?
Suposa prendre certes decisions amb el “beneplàcit” d’un altre batle. Som socis de govern, i canvia el cap visible.

Com es presenten les festes de sa Coma 2022?
Doncs aquest any està tot en marxa per tornar a gaudir de les festes com ho veníem fent fins al 2019. Recuperem el format tradicional de sa Coma i les afrontem amb totes les ganes i la il·lusió del món. Espero poder estar a l’alçada del que significa ser regidora de Festes i que la feina feta pel gran equip de l’Ajuntament doni els seus fruits.

Al grup de festes, estan integrades diferents associacions, no?
És així. Comptem amb tres associacions:  Amipa, Tercera Edat i Associació de Veïns, a la qual aquest any se n’ha sumat una que ja existia i que comença a col·laborar amb nosaltres, que és el Club de futbol de Cala Millor. Pel que fa a les peticions, l’Ajuntament, com cada any, col·labora amb ells de manera activa a les celebracions que duen a terme per als socis amb motiu de les festes.

Quines activitats hi haurà per als més petits?
Doncs dins del programa, arrenquem el diumenge 17 amb cinema a la Platja per a famílies de grans i petits; el dilluns 18 és el dia dedicat a ells amb una ludoteca mòbil a la rotonda de Palmeres i després gaudiran de mini disc i festa de l’escuma; el dimarts 19 torneig de judo infantil, seguit de diada esportiva en què també poden participar i està enfocada per a totes les edats. A més hi ha un taller de Dj organitzat pel Centre Jove, que promet molt,… i així fins a acabar les festes, cada dia hi ha activitats en què poden participar i gaudir en família.

I per als joves?
Aquest any els joves no s’avorriran. Tenen Padel Surf, organitzat per Centro Jove; sortida amb bicicleta a sa Punta de n´Amer, Taller de Djs, Master Class de zumba, de Jumping, Salsa, Pole Dance, una Scaperoom de terror,…i per descomptat, les revetles del cap de setmana i l´espectacle de Dansa del diumenge. Des d’aquí us animo a participar en tot el que pugueu, serà divertit.

I per a la tercera edat, hi ha alguna activitat nova?

Ens havíem plantejat aquest any un torneig de petanca, però al final no ha pogut ser, però tot i així hi haurà una trobada de ball en línia organitzada per dues escoles de ball a la plaça de Baladres, que aplega les condicions idònies per a aquest tipus d’activitat .

Hi haurà la mateixa participació que altres anys pel que fa a bars i restaurants a les tradicionals Nits Multiculturals?
La participació continua sent alta, però canvia una mica. Com tots sabem, aquest any la problemàtica de mà d’obra en hostaleria està limitant molt els negocis per a aquest tipus d’esdeveniments. Perquè segueixin participant activament en festes es farà una nit de tapes als mateixos locals el dimecres 20, dia del mercat, i estarà amenitzada per dues xarangues que passejaran pels bars participants i pel mercat durant tota la vetllada. La Multicultural com a tal, comptarà amb nous llocs i altres ja tradicionals que oferiran una degustació variada de menjars i begudes del món.

Pel que fa a les actuacions musicals, què destacaries?
Ens hem intentat adaptar a tots els gustos per trams d’edat i tant divendres com dissabte haurà variat i sobretot artistes locals en la majoria dels casos. Tindrem música vuitanta, Djs amb l’última música jove, grups locals que tots coneixem i seguim i com el mestre Tomeu Penya, a la nostra veïna de sa Coma, Sara Deop (finalista per a Eurovisió), així com Anegats, entre altres grups.

Aquest any hi haurà concert a càrrec de la Banda de Música de Sant Llorenç?
Per descomptat, no hi poden faltar, hi ha components de la banda que són de sa Coma. Ells estrenaran l’escenari dijous de Multicultural, seguits de la demostració de Ball de bot i posteriorment una “ballada popular”.

Gràcies per la teva col·laboració Emília. Alguna cosa més que afegir?
Dit això, només puc agrair la feina que estan realitzant per organitzar i coordinar tota aquesta “bogeria” al personal de l’Ajuntament, des de brigada, Medi Ambient, tècnic de cultura, Centre Jove, personal de la Delegació de sa Coma, sense oblidar Policia i Protecció Civil, que vetlleran perquè tot surti bé i puguem divertir-nos amb tranquil·litat. Finalment, convidar a tots els veïns del municipi i també als que no ho són perquè comparteixin amb nosaltres aquests dies d’estiu i festa, que aparquem els problemes per una estoneta i ens concentrem a passar-ho bé i gaudir. Us esperem a sa Coma.


Foto Festes sa Coma 2021.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.