14ª edició de Els poetes i la memòria històrica, 2022

Ahir vespre, a l’Estació de Sant Llorenç, es celebrà la 14ª edició de ELS POETES I LA MEMÒRIA HISTÒRICA. Amb molta assistència de públic l’acte s’inicià amb unes paraules del president de la delegació de l’OCB de Sant Llorenç, Tomàs Martínez, que explicà el per què d’aquest acte i agraí la col·laboració de totes les persones i entitats implicades en dur a bon port aquesta activitat.

A continuació, Antoni Sansó i Aïda Lacomba glossaren la figura de Joan Lacomba, des de la perspectiva d’artista i de persona amb unes paraules generoses i emotives cap a l’escultor, que ens deixà enguany, i que restarà present per sempre més a Sant Llorenç amb l’escultura, Memòria contra la mort, que donà al nostre poble.

Veus femenines i masculines llegiren poemes de dones i homes que parlaren d ela guerra i la postguerra embolcallats per la música dels clarinets.

Per acabar l’acte, Josep Cortès presentà a Mateu Morro el qual parlà sobre dos homes, pare i fill, que visqueren bandejats per les muntanyes de la Serra de Tramuntana durant tretze anys per fer-se escàpols de la barbàrie feixista, els Norats.

En acabar la conferència, Mateu Morro, signà exemplars del llibre en el qual conta l’experiència d’aquestes dues persones.

A continuació podeu veure un resum d’aquest acte filmat per Serafí Lliteres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.