Can Biel d’es Mosso. Un Forn que ens diu adéu

“Moren Bisbes, moren Papas”… i també la història feta a bocins dels nostres pobles.
Aquest dissabte, tanca Can Biel d’es Mosso a Son Carrió, un dels darrers forns que queda al poble. I amb ell mor també part de la història dels carrioners.
Un forn que adquirí l’amon Pere Antoni Font Riera (mosso de l’estació del tren) amb la seva esposa Bárbara Pomar Sureda “ de Pocafarina” amb els seus fills Gabriel i Margalida Font Pomar. Era l’any 1949, un forn que compraren a l’amo en Ramón “Fosc”.
Eren temps difícils, es sortia de les ferides d’una postguerra i calia anar endavant. I la valentia de la família Font-Pomar, els va fer emprendre noves fites posant alhora el forn i també un Bar.
Als vint-i-set anys Gabriel Font Pomar “d’es Mossó” es casà amb Catalina Cánaves
Ballester, i ja, la segona generació ofereix per els paladars carrioners i de la comarca altres productes, com les famoses coques dolces d’albarcoc amb sobrassada, a més d’ensaïmades, robiols etc.
I de la segona generació en vé la tercera “fornada”. I ja amb els pares majors, la filla Bárbara Font Cánaves i els germans bessons Pere i Jaume Font Cánaves emprenen el relleu.
Davant la falta de relleu generacional, i el degoteig agonitzant del petit comerç de part forana davant les grans franquicias del temps actual es tanquen les portes d’aquest forn emblemàtic per als carrioners i visitants.
Aquesta és, la darrera “fornada” de la que a molts ens haurà endolcit part de la nostra vida i part de la història que a poc a poc va morint.

 

Un pensament a “Can Biel d’es Mosso. Un Forn que ens diu adéu

  1. Ohhh… quina penaaa… ses nosotres ensaïmades, ja no en manjar pus, fa molts d’anys que heu estat fent molt i molt bona feina, vos estic molt agraida, i mes encara d’haver pogut menjar ses vostres delicies. Disfrutau des descans, que el teniu Ben merescut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.