Bona actuació de Los Bravos a les Festes de S’Illot

A les passades Festes de S’Illot 2022, al programa de Festes de l’Ajuntament de Manacor es va anunciar el concert del mític grup «Los Bravos» com a «Concert per a la Gent Gran amb l’actuació de Los Bravos». Aquí va errar totalment l’ajuntament manacorí, ja que era un concert per a la gent jove que no va conèixer la formació original del grup «Los Bravos» , i per a la gent gran que sí havia viscut l’època de Los Bravos. Va ser un molt bon concert fent la presentació de les diferents cançons i cantant tots els temes en anglès excepte dos, «Los chicos con las chicas tienen que estar» i «Tengo una motocicleta». Llàstima que una part de la gent gran abandones el concert abans d’acabar perquè cantaven en angles, ja que va ser un gran concert dels nous components del grup i del bateria i músic fundador Pablo Sanllehí Gómez (Barcelona, 5 de novembre de 1943).
Els Bravos va ser un grup espanyol de música rock nascut en els anys 60. Es tracta d’una de les poques bandes de pop rock espanyol que han tingut repercussió internacional, gràcies sobretot al seu gran èxit Black Is Black (1966). El grup es va crear el 1965, després de la trobada a la discoteca Jaima a Cala Mayor (Palma de Mallorca) de membres de Los Sonor, grup de Madrid en què militaven el guitarrista Antonio Martínez i el teclista Manuel Fernández Aparicio, i de Mike and The Runaways, que després de la seva estada i experiències musicals a Alemanya des del novembre de 1964 tornaven a Mallorca al juliol de 1965. El grup liderat per Kogel tenia a les seves files el baixista Miguel Vicens i el bateria Pablo Sanllehí.
Al final del concert Pablo Sanllehí,(l´únic membre que queda viu dels fundadors) va explicar dos fets que van succeir el 1968 i 1969 i que van marcar traumàtica ment el desenvolupament posterior del grup: el suïcidi de Manolo Fernández i la marxa del grup de Mike Kogel per iniciar la seva carrera en solitari amb un nou nom artístic: Mike Kennedy. La mort de Manolo va ser especialment tràgica, ja que va ser motivada pel sentiment de culpa després de morir Lotty Rey (Loti Beatriz Rey), recentment convertida en la seva dona, en un accident de cotxe a Mallorca, quan va intentar esquivar un camió en què ell era el conductor. Ja havia intentat suïcidar-se en una altra ocasió després de l’accident, i al segon intent heu va aconseguir.
Hem de dir que va ser un gran concert, amb un cantant i uns músics espectaculars i el públic que quedàrem fins al final del concert vàrem vibrar amb la bona actuació d’uns grans músics. A petició del públic com a bis repetiren Black Is Black.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.