Celebrada la 30è edició del Festival de Bandes de Música de Son Servera amb la participació de més de 800 músics

La 30è edició del Festival de Bandes de Música de Son Servera celebrat el passat diumenge 11 de setembre passarà a l’historia de les bandes, per l’excel·lent organització i coordinació de les 23 bandes participants, i per la magnífica actuació de les mateixes, que amb 25 minuts de concert van ser capaços d’oferir al públic el millor del seus repertoris.
Els canvis és van fer ràpidament, tant a l’Església Nova com a les cases de ca s’Hereu. Les bandes que actuaren al matí a ca s’Hereu, ho tingueren més fàcil, ja que a l’Església Nova el sol era implacable.
Entre les 23 bandes que participaren a la 30è Festival de Bandes de Música de Son Servera sumen un total de 885 components, si bé algunes tingueren baixes. La que més components té actualment és la Banda Unió Musical de Marratxí dirigida per Silverio Duato, amb 73 músics, seguida de la Banda de Música de Santanyí amb 65 components. I amb 50 components hi ha tres bandes: la Banda de Música de Manacor, dirigida per Eduardo Bernabéu, la Filharmònica Porrerenca dirigida per Joan Ramon Xamena, i la banda Associació Cultural Musical “Sa Música” de Llucmajor, amb el director Xema Borràs.
A partir de les 13 hores, les bandes participants es van anar concentrant a l’Avinguda de la Constitució, i a les 13´30 h donava inici el cercaviles, que va durar una hora. Les bandes anaven precedides per components de l’agrupació Folklòrica Sa Revetla que portaven els cartells amb els noms de les bandes.
Les bandes entraren a la plaça del Mercat tocant i anaven ocupant els laterals. La darrera en arribar va ser la banda amfitriona. La presentació de les bandes va anar a càrrec de Jesús Crespí, per cert molt encertada, on anava fent un repàs de la trajectòria i fundació de les bandes.
Arribades totes les bandes, el presentador va cedir la paraula al president i component de la banda serverina, Lluís Miquel Lliteras, que va agrair a tot el poble serverí la gran acollida d’aquest gran esdeveniment que van estar preparant la banda durant mesos, així com «a la TV serverina, a les revistes locals i comarcals per fer-ne difusió, a l’agrupació folklòrica Sa Revetlla per haver acceptat la proposta de portar els cartells amb els noms de les bandes durant el cercaviles, a Jesús Crespí, que va ser un excel·lent presentador, a la Policia Local i a tots els que ajudaren a les diferents tasques, al consorci serverí i molt especialment al regidor de Cultura, Fa Fang, per tota la feina i el suport rebut, al Consell de Mallorca pel suport constant a la cultura de banda, a la nostra federació de bandes , i a totes les bandes participants»
També va recordar que la banda serverina va ser la pionera en dur a terme un festival de bandes a Mallorca, i que tots els components estaven molt contents de poder celebrar la 30a edició, d’un festival «pel que amb passat no només bandes de Mallorca, sinó també de la península». Durant l’acte es va posar un llaç a la bandera de la banda en record del Festival, i en nom del primer director i fundador del Festival, Silverio Duato Sapiña, i ho va fer el seu fill Silverio Duato Castilló, ja que el seu pare es trobava fora de Mallorca. En Silverio també va ser component de la banda serverina i durant uns anys director de la banda, i enguany hi va participar com a director de la Banda Unió Musical de Marratxí.
El president de la banda va acabar el seu discurs amb una sèrie d’agraïments més, i va cedir la paraula al president de la Federació de Bandes, Joan Carles Julià, afirmant que «des de la Federació creim que aquests tipus d’actes amb la participació de tantes bandes (23) són un enllaç de germanor i un intercanvi de convivència entre les bandes participats. Pensem que aquest és i ha de ser l’esperit federatiu”. Seguidament el presentador va donar la paraula a Bel Busquets, Vicepresidenta i Consellera de Cultura, Patrimoni, i Política Lingüística del Consell de Mallorca, la qual va felicitar a les bandes participants, i va dir que «com a mare de dos músics, valora molt l’esforç i l’esperit de superació que tenen els músics de les bandes”.
Tancà el torn de parlaments en representació de l’Ajuntament de Son Servera, Miquel Espases , tinent de batle i regidor.
A continuació, tots els músics i acompanyats anaren a dinar a l’estació, i a partir de les 16’30 h hi va haver l’actuació de les 10 darreres bandes.
El Festival va tenir una durada de les 10 del matí fins a les 19 hores de l’horabaixa, i tancà el Festival a l’Església Nova, la Banda de Música Local de Son Servera amb l’Himne de Son ServeraDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.