Nit de sirena

Volia posar aquesta notícia, diguem-ne que alimentícia, el proper diumenge: Medi Ambient intervendrà en el torrent de Sant Llorenç (bàsicament volen frenar la velocitat de l’aigua en cas de fortes precipitacions a través d’una gestió ambiental i integral en un plaç de sis anys). Però el temps (en aquest cas en doble sentit, el cronològic i el metereològic) dicta sentència  i després de les fortes pluges d’avui vespre, que han ocasionat que la sirena d’alarma sonàs, crec, per primera vegada en el poble fa que la notícia s’hagi convertit en urgent i millor posar-la avui.

Aquesta matinada, com dèiem, des d’Emergències s’ha activat la situació operativa 1 del pla Inunbal taronja. Segons el protocol del Pla d’emergències municipal, en aquest cas, s’activa la sirena de l’Espai36, senyal que indica que hi ha perill de desbordament del cabal del torrent  (recordem que per aquest motiu, s’ha de romandre als habitatges i en cas de zones inundables han de pujar a zones elevades de l’edificació. En cap cas s’ha de sortir al carrer i molt menys moure els cotxes).
Vist això, idò, potser els sis anys es facin llargs i no sabem encara si aquests recursos (“integradors i ambientals”) seran suficients per aturar noves trompades d’aigua que amb el canvi climàtic potser siguin més freqüents. O potser no, però la incertesa (i el record recent de la desgràcia) hi és entre els ciutadans de Sant Llorenç.
Per sort, avui vespre els incidents no han estat molt grans:  la rotonda de la circumval·lació ha hagut de ser tancada durant dues hores i en alguns llocs com el Camí de Ses Planes, el torrent del Xaragall o el torrent de sa Blanquera el nivell de l’aigua no ha permès circular amb normalitat. Per la seva part, a Son Carrió el xaragall de Son Manxo s’ha desbordat a l’altura de la carretera de Porto Cristo provocant també acumulacions d’aigua al Carrer Mossèn Alcover i el tall del carrer Porto Cristo. Però i què hagués passat si hagués plogut igual un parell d’hores més?
Toca que l’Administració es posi mans a l’obra com abans millor!

Un pensament a “Nit de sirena

  1. Jo crec que ja fan molt tard , 4 anys i no han arreglat cap dels punts negres de dins el poble, me pareix que ets molt benevolent … “quan abans millor” ? Ja hauria d,estar fet… voluntat n,hi ha molt poca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.