Presentació a Manacor del nou llibre ” Les Plomes de Franco premsa “Nazional” durant la guerra civil (1936-1939)

El dijous, dia 20 d’octubre a la Institució Pública Antoni M. Alcover de Manacor, a les 20 hores, presentació del nou llibre de l’autor manacorí Antoni Tugores.LES PLOMES DE FRANCO PREMSA «NAZIONAL» DURANT LA GUERRA CIVIL (1936-1939).
Presentador: Joan Gomila, autor, director i actor teatral. Parlaran: l’editora, el presentador i l’autor.

Les plomes de Franco, és un passeig apassionant, exhaustiu i rigorós, carregat d’ironia, per les pàgines de la premsa nacional al llarg dels tres anys de la guerra civil.
Tot un seguici d’ensabonadors de Franco, integrat per falangistes, republicans conversos que pretenien demostrar haver vist la llum, clergues –dominics, especialment–, militars africanistes i elements que ja s’havien significat contra la República, configuraren una premsa addicta, submisa, agressiva i sovint delirant, que es va agenollar als peus del dictador. Aquestes serien les més significades Plomes de Franco.
L’autor, que cita –sempre textualment, per evitar malentesos– articles i escrits de diaris i setmanaris nacionals, intenta mostrar quina era la crua realitat paral·lela que vivia el país, que no coincidia en absolut amb els escrits cofois de les plomes devotes i llepes del dictador.

Autor: Antoni Tugores
Pròleg: Sebastià Alzamora
Editorial: Illa
Col·laboren:
La institució Pública Antoni M. Alcover
L’Obra Cultural Balear, Delegació de Manacor
El Col·lectiu Dones de Llevant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.