Presentació a Manacor del nou llibre de Tomeu Matamalas, Declivi

El proper divendres dia 4 de novembre a les 20h. a la institució Pública Antoni M. Alcover de Manacor, es presentarà el nou llibre Declivi, del músic, dibuixant, i escriptor manacorí, Tomeu Matamalas. Llibre que se suma a la llarga trajectòria com a escriptor de Matamalas que va iniciar l’any 2003 amb el seu primer llibre Les rares pedres fines, Premi Blai Bellver de narrativa d’aquell mateix any.
El nou llibre El Declivi narra que el febrer de 1921 Otto Ferdinand Kremler, metge en pràctiques al Sanatori Prukersdorf, de Viena, atén  una anciana de setanta-cinc anys que esta ingressada a causa d’un fort refredat amb inici de pulmonia: la baronessa Gisela Mikos de Tarródháza. Durant els dos mesos que la baronessa resideix al sanatori, metge i pacient estableixen una breu però intensa relació que reflectida en un escrit del jove doctor.
Vit-i-nou anys més tard, el 1950, Kremler que exerceix de metge en una Viena ocupada pels quatre aliats vencedors de la recent guerra mundial, recupera la carpeta amb els folis on va anotar les converses que mantengueren la baronessa i ell al llarg de l’hivern de 1921.
Tomeu Matamalas se situa, fonamentalment, a la Venecià de finals del Segle XIX, i, per boca de la baronessa Gisela, una representant de la rància noblesa europea del moment, ens parla dels girs inevitables del món, sempre percebuts pels ancians de qualsevol generació com a declivi de la seva època.
Sens dubte, Declivi, serà un nou èxit de Tomeu Matamalas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.