Santoral, 3 de novembre

Sant Martí de Porres  Sant Ermengol (†1035), bisbe d’Urgell. Sant Pere Almató, prevere dominicà i màrtir a Indoxina (1861). Els innombrables màrtirs de Saragossa. Santa Sílvia, mare de Gregori el Gran. Sant Malaquies (1094-1148), bisbe d’Armagh.

Sant Martí de Porres fou un religiós dominicà que va viure entre els segles XVI i XVII. Havia nascut a Lima. És el patró de les infermeres.

La commemoració dels innombrables màrtirs de Saragossa fa referència al martiri que sofriren 18 cristians juntament amb santa Engràcia a la ciutat de Saragossa al segle IV, víctimes de la persecució romana.

https://www.religiondigital.org/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.