Celebrat el II Cicle de Poesia a s’Agrícola de Manacor

El passat divendres dia 11 de novembre, la sala de l’Associació Cultural S’Agrícola va acollir la primera sessió del II cicle de poesia que en aquesta ocasió va consistir en un recital de poesia clàssica.
L’acte va començar amb una introducció per part de M, Magdalena Gelabert del significat del mot clàssic i la importància del seu llegat en ple segle XXI. A continuació el pianista Andreu Riera va interpretar una cançó del compositor grec Mikis Theodorakis i seguidament va començar el recital.

Actuaren en primer lloc Miquel Mestre i Gaspar Caballero que després de fer una petita introducció a Homer, recitaren alternativament versos d’alguns cants de l’Odissea i la Ilíada. Varen destacar els versos del I cant de l’Odissea on es descriu que gràcies a la intervenció d’Atenea els deus, malgrat l’oposició de Posseidó, li són favorables i Ulisses pot emprendre el camí de retorn a Ítaca, descrit en el darrer cant on varen recitar de manera sublim l’acollida d’Ulisses per part del seu fill i de la seva dona.

Seguidament una altra interpretació al piano d’Andreu Riera va donar pas a la segona part del recital. Aquesta vegada varen intervenir Llúcia Serra i M. Magdalena Gelabert que després de fer una petita introducció sobre la vida i obra de la poetessa grega Safo varen recitar alternativament alguns dels seus poemes amorosos.

Després de recitar amb veu ferma i càlida, els quatre rapsodes es varen acomiadar donant les gràcies amb grec, l’idioma d’Homer i Safo.
El nombrós públic assistent que va seguir el recital atentament va respondre amb un gran aplaudiment després de gaudir d’uns textos i d’unes veus que el varen commoure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.