El catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular, Antoni Sureda Gomila, distingit dins del rànquing d’investigadors altament citats

Antoni Sureda Gomila, natural de Manacor i catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular a la Universitat de les Illes Balears (UIB), ha estat nomenat dins del rànquing d’investigadors altament citats que reconeix als investigadors que han demostrat una influència significativa en el seus àmbits de coneixement, elegits a través de la publicació de múltiples articles altament citats durant la darrera dècada.
La seva recerca se centra en estudis d’intervenció nutricionals basats en modificacions de la dieta, seguint el patró de dieta mediterrània, i d’estils de vida en pacients amb alteracions metabòliques com poden ser l’obesitat, la síndrome metabòlica i el fetge gras; analitza, entre d’altres, biomarcadors d’estrès oxidatiu i inflamació per veure com els pacients van millorant no només el seu pes, sinó també el estat metabòlic. De manera addicional, la seva recerca també se centra en estudis dins l’àmbit de la bioquímica ecològica utilitzant eines pròpies de la bioquímica i la biologia molecular per avaluar problemes ambientals, com poden ser els derivats de la contaminació o per l’arribada d’espècies invasores.

Sureda, a més, ha fet aportacions científiques als camps de les Ciències de l’Esport, Nutrició, Bioquímica i Fisiologia, i Ecotoxicologia amb 126 articles originals publicats en revistes científiques internacionals d’impacte, 63 revisions bibliogràfiques i 14 capítols de llibres. Ha realitzat 6 estades a altres Universitats de prestigi (Heidelberg, Alemanya; Monterrey, Mèxic; Miguel Hernández, Alacant; Valladolid; Nidge, Turquia). Imparteix docència als Graus de Bioquímica i Biologia amb assignatures com Bioquímica dels Aliments, Bioquímica i Bioquímica Ecològica. Participa en docència de postgrau al màster de Nutrició i Alimentació Humana. Ha dirigit quatre tesis doctorals, més quatre en curs, i més de 50 treballs de final de màster i 11 treballs de final de grau.

Des d’aquests pàgines, ens unim a les merescudes mostres de felicitació que ha rebut el manacori, Antoni Sureda Gomila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.