Presentació a s’Agrícola de Manacor del llibre «Batecs de l’Alberg»

El passat dissabte dia 3 de desembre a l’Associació Cultural s’Agrícola de Manacor va ser escenari d’un acte commemoratiu del trentè aniversari de la posada en marxa de l’alberg de transeünts per part de la Fundació Trobada que va tenir com a fil conductor la presentació del llibre «Batecs de l’Alberg».

Va obrir l’acte Noèlia Hernández Garcia directora de la Fundació la qual va fer un repàs de com és el dia a dia a l’alberg, dels molts entrebancs que han de passar per dur a terme la seva tasca i l’estigmatització social que pateixen els seus usuaris. Va ressaltar les enormes dificultats que varen patir el temps de la pandèmia fins al punt d’haver de repartir els usuaris de l’alberg en diversos llocs per aturar els contagis la qual cosa feia molt difícil la seva atenció per part del personal.

A continuació José L. Garcia Mallada va interpretar quatre peces creades per ell al piano, Cadascuna de les peces representava un lloc de procedència de persones que han utilitzat l’alberg.

Finalment el mateix José L. Garcia Mallada va fer un poc d’història dels trenta de l’alberg, des dels seus inicis quan era un centre de pocs usuaris que obria només per les nits fins a l’actualitat on s’ha pogut professionalitzar com a conseqüència de la concessió del Consell Insular de Mallorca. Va explicar també com s’ha fer el llibre del qual ell n’ha estat coautor juntament amb la mateixa Noèlia Hernández, Aina Mª Llull i Rafel Sansó.

No va voler acabar sense posar damunt la taula, aprofitant la presència del batle Miquel Oliver, el perill que representa que en una futura concessió per part del Consell Insular l’alberg sigui traslladat a una altra localitat. Va demanar que en cas que això passàs es municipalitzàs el servei. El batle va respondre que si es donava el cas se’n podria parlar.

L’acte es va cloure amb la interpretació d’una nadala original del propi José L. Garcia Mallada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.