Reconstrucció del pont d’en Calet de Son Servera

El passat dijous, 15 de desembre, es va fer l’exposició d’una proposta que ha rebut el consistori serverí per a la reconstrucció del Pont d’en Calet. Una proposta de l’arquitecte Rafael Moneo que es va presentar públicament a petició de la part.

I és que, des de l’Ajuntament, es vol aclarir que, tant la proposta de Rafael Moneo com la proposta de Catalina Pasqual, que pretén reconstruir el Pont tal com era, només seran sotmeses a consulta popular si presenten els informes favorables de la Conselleria de Patrimoni, qui els estudiarà i determinarà la seva viabilitat.

Cal remarcar que el pont haurà de sofrir algunes modificacions obligatòries en tant que ha de créixer tant d’amplitud com d’altura per tal de complir amb els requisits de carreteres i garantir la seguretat, per això, ara, s’han posat damunt la taula dues propostes per ser revisades i estudiar que compleixin amb els requisits de la Llei de Patrimoni.

Ni per part de la batlessa, Natalia Troya, ni per cap membre de l’Ajuntament s’ha volgut passar per damunt cap Llei ni s’ha insinuat l’execució de cap dels dos projectes i es vol remarcar que, només una vegada es tinguin els informes favorables se sotmetrien ambdós projectes a una consulta popular. Si algun dels dos no els té, no s’executarà ni se sotmetrà a consulta.

Son Servera ha estat des de sempre un municipi que ha reivindicat i ha tractat des del més absolut respecte el seu patrimoni, mostra d’això és que fou un dels primers municipis de les Balears en tenir un catàleg de patrimoni propi que va aprovar l’any 2010.

 Comunicat de Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.