Presentat a Barcelona el llibre ” Aportacions de les Balears a la primera musicologia espanyola” de Bàrbara Duran i Eugènia Gallego

Les musicòlogues Bàrbara Duran i Eugènia Gallego van presentar el passat 9 de febrer, el seu darrer llibre al Museu de la Música de Barcelona. “Aportacions de les Balears a la primera musicologia espanyola” és un epistolari, la transcripció d’un bon grapat de cartes entre intel·lectuals de les Illes i Felip Pedrell, pare de la musicologia espanyola.
El volum conté nombroses cartes relacionades amb Manacor, car Pedrell era el mestre de Mn. Antoni J. Pont i Antoni Noguera, fundadors de la Capella de Manacor. Aquesta amistat i mestratge feu possible que Noguera i Pont recollissin també un bon grapat de cançons de Manacor, son Carrió, Porto Cristo, Artà i altres indrets, que després enviaven a Pedrell. Els quaderns de Mn. Pont són els que s’han trobat al monestir de Santa Família de Manacor.
El llibre, editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat, fou presentat per la seva directora de publicacions Núria Mañé i pel director del Museu de la Música Jordi Alomar.
Bàrbara Duran i Eugènia Gallego han dedicat el llibre a la memòria de Mn. Joan Parets, creador del Centre de Documentació i Recerca Històric i Musical; però expressaren el seu profund agraïment i reconeixement a Josep Massot i Muntaner, que fou qui acceptà i apadrinà la publicació d’aquest treball uns mesos abans de morir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.