Presentació del projecte de la residència de Sant Llorenç

El passat dimecres, a l’Espai 36, es presentà el projecte de la residència que la Conselleria d’Afers Socials del Govern de les Illes Balears construirà a Sant Llorenç. El director general de planificació, equipaments i formació, Juan Manuel Rosa González, acompanyat per l’arquitecta del grup que ha guanyat el concurs d’idees arquitectòniques amb el projecte “Con H de hogar”, format per Natalia Clúa, Jaíme Clúa i CLS Clúa Longas Arquitectes, d’entre 20 propostes presentades

El projecte contempla la construcció de 60 places, repartides en mòduls de 20, per tal d’aconseguir una millor convivència dels residents, permetre l’atenció individualitzada i facilitar la relació directe de tots els usuaris amb els espais exteriors d’esbarjo.

El pressupost previst per aquesta obra és de 5’7 milions d’euros i corren a càrrec dels

fons europeus provinents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El solar on es construirà disposa de 7.000 metres quadrats i ha estat cedit per l’Ajuntament de Sant Llorenç al Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears que depèn de la Conselleria d’Afers Socials i Esports. Del total del solar se n’edificaran 2.700 m2.

Per tal que el projecte quedi integrat a l’entorn la façana serà de marès i als balcons les persianes seran plegables. Les cobertes seran planes i principalment de grava però a la zona de les habitacions tenen jardí a fi de donar continuïtat a l’entorn natural.

Les habitacions individuals i dobles s’han dissenyat recreant una atmosfera domèstica i personalitzable per a cada usuari.

La vegetació exterior jugarà un rol rellevant. A les plantes baixes les habitacions tendran just a davant una vegetació tupida que deixarà la possibilitat als propis usuaris d’encarregar-se de la seva pròpia parcel·la. A les plantes superiors les habitacions també disposen de terrassa amb la possibilitat de tenir ramellers baixos.

Les previsions són que d’aquí a mig any es puguin licitar les obres que haurien d’estar acabades en un termini de dos anys.

La maqueta del projecte està exposada a l’Espai 36.

 

 

Un pensament a “Presentació del projecte de la residència de Sant Llorenç

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.