Entrevista a Emilia Díaz-Asensió , candidata a l’Alcaldia de Sant Llorenç des Cardassar pel partit “Gent Per Sa Coma – Cala Millor – S’Illot”

Emilia Díaz-Asensio Muñoz, va néixer a Casas de Don Pedro, província de Badajoz el maig de 1974. Va cursar el Batxiller i Cou a l’IES Talarriubias a la província de Badajoz, així com tres anys d’Empresarials a la UEX. Casada des del 1996, any que arriba a Mallorca, i mare de dos fills, comença a treballar en hostaleria tot just arriba a l’illa a la zona costanera de Sant Llorenç, lloc que manté fins a l’actualitat. Col·labora de manera activa a l’Amipa del Ceip Punta de n’Amer i passa a formar-ne part de l’equip directiu fins al juny del 2018. El desembre del mateix any ingressa com a vocal de la directiva de l’AA.VV. de Sa Coma, lloc que ha de renunciar el febrer del 2019 per poder anar en llistes com a número 6 amb Gisca a les eleccions municipals del 26 de maig, en què es van aconseguir 5 regidors. Arran de la renúncia per motius laborals d’Alicia Durán Riera, núm. 5 de Gisca, el 8 de novembre de 2019 va ser designada regidor, prenent possessió el 25 del mateix mes. A les properes eleccions municipals és la candidata del nou partit “Gent Per Sa Coma-Cala Millor – S’Illot”

El teu primer any com a regidora no es van poder organitzar les festes a sa Coma. Com ha estat la teva experiència a l’equip de govern?

El primer any com a regidora de festes de Zona de costa va ser una mica complicat, tot just vam passar les festes de Nadal, Sant Antoni i Carnaval, ens vam topar amb la pandèmia i la realitat va canviar, enfocant tota la feina a organitzar tot el tema de desinfecció i neteges d’edificis municipals, col·legis, etc. formant-nos contínuament per fer front a la nova realitat i atendre les necessitats dels tres nuclis. També vam formar part activa en diversos projectes de serveis socials que era on realment calia invertir la majoria dels esforços. Dins l’equip de govern l’experiència ha estat molt positiva i enriquidora, és un equip format per gent amb gran experiència, majoritàriament, i amb ganes de treballar, i això sempre aporta

Dins les teves competències, has pogut dur a terme tot allò que t’havies proposat?

Dins de les competències que em corresponen i malgrat les circumstàncies, sí que s’han dut a terme diverses coses, entre les quals els Cursos d’adults vagin prenent més importància a la Zona de Costa i que es vagin equiparant les ofertes als diferents nuclis , a més d’un nou sistema organitzatiu pel que fa a neteja que pren forma a principis d’abril, la posada en funcionament de nou dels mercats ambulants estacionals de la Zona de Costa i que es vagin equiparant les ofertes als diferents nuclis, a més d’un nou sistema organitzatiu pel que fa a neteja que pren forma a principi d’abril, la posada en funcionament de nou dels mercats ambulants estacionals de la Zona Costa amb molt bona acollida, muntatge de festes amb una major participació per part de les associacions locals…Però queda molt per fer.

Estaries a favor de les Juntes Municipals o de Districte a cadascun dels nuclis del municipi, que millorin la gestió dels assumptes municipals i permetin la participació ciutadana?

És un punt interessant, i tenint en compte la singularitat territorial del municipi, seria un sistema molt més efectiu a l’hora de gestionar les inversions si es tenen en compte les necessitats reals de la població i una molt bona manera d’intercanvi d’informació. referent a les actuacions que es duen a terme per part de l’Ajuntament, sempre que les competències d’aquestes juntes estiguessin clarament definides i igualades als nuclis a gestinonar.

Estàs d’acord en el repartiment de despeses i inversions que es realitza al municipi?

Tot es pot millorar, no n’hi ha cap dubte. Hi ha necessitats urgents i d’altres que no ho són tant, i caldria prioritzar les primeres, independentment d’on sigui aquesta necessitat. La resta és aplicar una mica el sentit comú i treballar pel municipi en conjunt.

Què opines que les biblioteques del terme municipal de Sant Llorenç des Cardassar tanquin el servei cada vegada que les bibliotecàries gaudeixen de les vacances o estan malaltes?

Respecte al tema de les biblioteques, desconec les circumstàncies que porten a aquesta situació (no és una de les meves competències), entenc que és una cosa puntual i no habitual, i segurament dins de la gestió estarà contemplat solucionar-ho per causar les menors molèsties als usuaris.

Què destacaries en general de la legislatura actual que ja s’acaba?

Tenint en compte que és la meva primera incursió en política, que hem passat per una pandèmia i que hi ha hagut dos alcaldes dins aquesta legislatura, ha estat tota una carrera contra rellotge d’aprenentatge i adaptació per a tots els que formem part de l’equip de govern, i tot i així s’han aconseguit moltíssimes coses. Destacar la capacitat de treball en equip i la interactuació entre els diferents membres per tirar endavant projectes, independentment de les discrepàncies que es puguin tenir en alguns temes.

Molts habitants de la zona costanera pensen que no tenen els mateixos serveis ni els mateixos privilegis si vius a la costa o que si vius als nuclis de Sant Llorenç o Son Carrió. Estàs d’acord?

És cert que hi ha diferències en alguns aspectes, i entre ells cal destacar tot allò referent a tercera edat. No comptem amb un local en condicions per a l’associació de Gent Gran, ni amb un Centre de Dia com als altres nuclis. A nivell sanitari seguim sense servei de pediatria…, són serveis bàsics que ja haurien d’estar implantats en aquesta zona, si bé és cert que aquí tenim Policia i Serveis Socials, però això no treu que la resta no siguin necessaris de manera immediata.

El passat 13 de Febrer va ser presentat a sa Coma el teu nou partit polític “Gent Per Sa Coma-Cala Millor – S’Illot”, sent la primera vegada que es presenta un partit de la costa de Sant Llorenç. Amb quin sentiment neix aquest partit?

“Gent” neix amb el sentiment de participació activa en tot allò referent a la gestió municipal. La zona de Costa ha crescut de manera considerable i la població resident ja no és “de temporada”. Hi ha necessitats a cobrir que fins ara no s’han tingut en compte i això s’ha de corregir, aquesta és una de les prioritats, i si bé el treball està enfocat al municipi en conjunt, toca anar igualant serveis, instal·lacions i repartint recursos de manera equitativament . A nivell contributiu, la zona de Costa aporta gran part d’aquests recursos i la contraprestació no és proporcional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.