El futur de la gastronomia torna a passar per Protur Chef

El concurs nacional d’escoles de cuina arrenca la cinquena edició.
El divendres 17 de març, després del sorteig de torns de participants per al concurs celebrat dijous, Protur Chef va arrencar la primera de les jornades de competició. Abans i com a regal previ, una jornada tècnica per als alumnes amb figures del calibre de Marga Coll (Arrels, Miceli, La barra de Miceli), Irene Martínez (Nus) i Maca de Castro (amb restaurant amb el mateix nom). Van reivindicar el valor del talent però, sobretot, van aclarir com n’és d’àrida sovint la professió. Ho va especificar De Castro, quan va explicar com de vegades s’ha preguntat a si mateixa: “Fins on vols arribar?”.
Després de la primera ponència col·lectiva va venir la individual de Xesc Garí, del Fornet de Ses Salines, que entre altres secrets va descobrir a l’audiència les màgies que amaga el pa.
Els tallers de pizza per a concursants de Protur Kids o de dolços àrabs van obrir el menú d’activitats, seguits d’un tast sensorial de formatges de França amb vins francesos.
Després de tot això, l’episodi estrella de la jornada de divendres i un dels més destacats de tot el concurs: l’entrega, a la segona edició, dels premis Cullerot Daurat. Reconeixen la categoria tant com el valor pioner, i en aquesta ocasió es va voler guardonar el xef sevillà Juan Romero, primera Estrella Michelin per a un restaurant a Palma, el 1981 amb el ja mític Àncora. També la tasca de la catalana Fundació Alícia, amb els seus vessants essencials de recerca, salut i patrimoni, culinari. Així mateix es va reconèixer la genuïtat dels productes de Jamones Joselito.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.