Informació i fotos del 5è Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef

El futur de la gastronomia torna a passar per Protur Chef, del 16 al 19 de març es va celebrà a sa Coma, el 5è Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef. El divendres 17, després del sorteig de torns de participants per al concurs celebrat dijous, Protur Chef va arrencar la primera de les jornades de competició. Abans, i com a regal previ, una jornada tècnica per als 18 alumnes participants a la V edició del Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef, amb figures del calibre de Marga Coll (Arrels, Miceli, La barra de Miceli), Irene Martínez (Nus) i Maca de Castro
(amb restaurant amb el mateix nom).
Després de la primera ponència col·lectiva va venir la individual de Xesc Garí, del Fornet de Ses Salines, que entre altres secrets va descobrir a l’audiència les màgies que amaga el pa.

Els tallers de pizza per a concursants de Protur Kids o de dolços àrabs van obrir el menú d’activitats, seguits d’un tast sensorial de formatges de França amb vins francesos.
Després de tot això, l’episodi estrella de la jornada de divendres: l’entrega, a la segona edició, dels premis Cullerot Daurat. Reconeixen la categoria tant com el valor pioner, i en aquesta ocasió es va voler guardonar el xef sevillà Juan Romero, primera Estrella Michelin per a un restaurant a Palma, el 1981 amb el ja mític Àncora.

El jurat del 5è Concurs Nacional d’Escoles de Cuina va estar format per: Bernabé Caravotta (Vandal Restaurant), David Moreno (Hotel Can Simoneta), Tomeu Martí (Arume), Jonay Hernández (La Vella), Andreu Genestra, Joan Marc Garcías (els dos últims amb restaurant amb el seu nom), Toni Tarragó (És tast de na Silvia), Juliana González (sumiller) i Tomeu Caldentey com a president del jurat, amb el xef Koldo Royo exercint de presentador, amenitzant com cada any el concurs.

Protur Chef Kids va tenir com a tercera classificada Maria de Lluc, Agnés Obrador en segon lloc i Ornella d’Addona com a guanyadora. El certamen Kids té el mateix jurat que el dels “majors”, senyal de com és d’important per a l’organització de Protur Hotels despertar l’interès per la gastronomia entre les novíssimes generacions.

Abans de la procamació del guanyador d’aquesta edició, el xef corporatiu de Protur Hotels David Deop va entregar un maletí de ganivets Arcos a cadascun dels sis finalistes, dues dones i quatre homes. Després, Llorenç Rosselló com a director d’Explotació de la cadena hotelera va lliurar la distinció com a tercera classificada a Núria Cortés, de l’Escola d’Hoteleria de Balears. El xef Andreu Genestra va fer el mateix amb el segon guardó, atorgat a Jesús Jiménez de Màster D Màlaga. La màxima incògnita va quedar finalment desvetllada: el guanyador de la cinquena edició de Protur Chef va ser David Hernández Trillo, de l’Hotel Escola Santa Brígida de Gran Canària.

El mercat gastrònimc del dissabte i diumenge va ser un èxit de públic, els diferents estants amb els millors productes de les Illes van ser presents a la 5è edició del Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef.
La més cordial felicitació a tots els participants al concurs, a Tomeu Caldentey, president del jurat, al personal de Protur Chef, i al cap de premsa Jordi Morey, per facilitar la nostra tasca informativa.

Un pensament a “Informació i fotos del 5è Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Chef

  1. MasterChef. Hay que darlo todo. Potencias, texturas y demás chorradas moderno empalagosas filosóficas barateras. Un autèntic Reality Show. Sa cuina no és això.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.