Entrevista a Miquel Font, candidat a les properes eleccions municipals llorencines pel partit Unió Independent Carrionera (UICa)

El candidat i president del nou partit Unió Independent Carrionera (UICa), que es presenta a les properes eleccions municipals del mes de maig és: Miquel Font Rosselló. Va néixer a Son Carrió el 1983, es casat i té dos fills, un nin i una nina. Va cursar el Batxillerat i estudis de Filosofia i Teologia, en el Centre d’Estudis Teològics de Mallorca. Treballa de tècnic de manteniment i gestió-cooperació parroquial a les parròquies de Pollença i el Port de Pollença. Des de ben jove ha estat vinculat a la vida social del poble, i membre, alguns anys com a president, de l’associació de joves “Eixam Xalest” de Son Carrió. Del 2011 a 2015 va formar part de les llistes del Grup independent de Son Carrió.

Miquel el passat divendres presentàreu el nou partit Unió Independent Carrionera (UICa), agafant el relleu del (GISCa). Què vos ha motivat agafar aquest relleu als joves carrioners implicats amb el nou partit que encapçales?
Crec que quasi bé no deixa de ser un relleu natural del Grup independent de Son Carrió. Com vaig dir a la presentació d’Unió independent Carrionera, després del canvi de batlia de 2021 el qual el s’havia de fer un replantejament de la seva continuïtat. No podem oblidar quin va ser l’origen del GISCa en el seu moment de naixença, el mateix que ara a nosaltres ens ha duit a en corejar-nos a continuar amb aquest relleu, però amb un partit nou. És important que cada nucli de població que formam el nostre municipi pugui tenir una identitat pròpia en el nostre ajuntament. Aquest va ser l’objectiu del Gisca i aquest és ara el nostre.

Són molt diferents les realitats dels nuclis poblacionals…

Sí, la realitat de cada nucli és molt diferent una de l’altre i amb això és compleix allò de que la diferencia enriqueix. A aquest projecte s’hi han volgut afegir noves generacions que, o bé perquè del Grup independent de Son Carrió no en tenien coneixença, recordem que des de 1995 el GISCa assumia la batlia i això suposava que jugava amb unes altres cartes, o bé per que en tenien una relació indirecte. Aquesta incorporació és una gran aportació, a més de contar amb el suport dels qui fins ara han estat a primera línia. També són motius de canvis socials i per ventura noves maneres d’entendre la política. Estam davant un canvi generacional del qual hem de saber trobar-ne resposta, també dins el món polític

Com a candidat a la batlia llorencina quins són els teus objectius pels propers quatre anys?
Aquesta pregunta no som jo tot sol que la puc respondre. Som el capdavanter d’Unió independent carrionera, però només som la punta de l’iceberg, i darrera aquesta punta hi ha també un gran equip. El nostre programa encara està en procés. Aquest ventall de tertúlies d’opinió i aquest espais de diàleg amb totes les associacions que tenim pendents, seran la base on ens podrem marcar aquests objectius.

Per quina gestió aposta el teu nou partit?

El que si tenim clar és que Unió independent carrionera creu i aposta amb una gestió municipal equitativa i equilibrada, on tots els recursos estiguin a l’abast de cada un dels seus veïns. Que sigui resolutiva, dinàmica i participativa i on tothom pugui trobar el seu espai. On tot el que ens afecta (serveis, distribució pressupostària, gestió municipal, etc..) del nostre poble i del nostre municipi siguin en benefici de tots. I aquesta eficiència s’ha de veure reflexa-da en cada un dels seus nuclis, en la seva justa mesura.

Quina és la finalitat de Unió Independent carrionera?

La finalitat de Unió independent carrionera és part de la resposta de la motivació i la il·lusió a agafar aquest relleu del nou partit. Com he dit abans, volem que Son Carrió, com així ha de ser a cada nucli de població, continuï tenint aquesta presència en el nostre ajuntament. Som una part intrínseca del nostre municipi e igual de vàlida. És vera, que Son Carrió és el “fill petit” del nostre municipi, i no per això ha de tenir la tallada més gran, però tampoc la més petita, aquesta equitativitat i aquest equilibri ha de ser el que toca. I també on cada una de les generacions puguin trobar el suport necessari per els seus projectes i necessitats: joves, adults i majors.

A la presentació del partit vas dir que voleu fer una política senzilla, vàlida, d’escolta, de km 0, de participació ciutadana. Estaries a favor de les Juntes Municipals o de Districte a cada un dels nuclis del municipi que permeten la participació ciutadana?
Més que una Junta municipal o de districte el que volem seguir potenciant és la delegació territorial. Ben mirat són dos conceptes diferents, ja que el primer és més una descentralització administrativa amb un increment molt més elevat de costos i estan pensades per nuclis de població i barriades de ciutat molt més grans que Son Carrió. Poder mantenir la figura del delegat amb totes les competències delegables per part del batle i que aquesta delegació pugui executar les necessitats de primera mà fan que el veïnat de cada nucli pugui tenir un lloc de referència per aquest suport que responia a l’anterior pregunta i això és necessari. La realitat i necessitat del dia a dia de cada nucli mai és igual i sempre canvia. Aquesta autonomia a l’hora d’aquesta gestió fa possible aquesta política senzilla, de tracte humà, d’escolta i propera. I tot això no s’oposa de cap manera a que hagi de ser una feina totalment en conjunt amb la resta de l’equip de govern i de l’ajuntament. Aquesta coordinació i cooperació necessàriament hi ha de ser, perquè això t’ajuda a arribar a realitats que no controles de tot i que si fos d’un altre manera no seria possible.

Enguany, es presenten sis partits a les eleccions municipals. En cas de formar part de l’equip de govern quines serien les prioritats d’Unió Independent Carrionera, tant a Son Carrió i Sant Llorenç com a la Costa Llorencina?
Les prioritats són les mateixes que els objectius, en aquests moments. El que si seguirem apostant i defensant, és que Son Carrió segueixi tenint aquesta presència i aquesta identitat. Que cada lloc tengui sempre el que li pertoca en cada moment i sempre d’una manera equilibrada, i que les actuacions polítiques donin resposta en el lloc que més ho necessita. Això farà que tenguem un bon model de gestió municipal i un bon municipi on faci ganes viure-hi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.