Més de 3.000 espectadors assistiren a les representacions i estrena del renovat “Ai Quaquín que has vengut de prim!”

Fotos: Bernat Galmés
Del 23 al 27 de març es va representar a l’Auditori de Manacor el nou “Ai Quaquín, que has vengut de prim! ” , de Sebastià Rubí, Antoni M. Servera, Joan Antoni Sunyer i Antoni Parera Fons.
L’expectació per veure el renovat Quaquín era màxima, i més de 3.000 persones assistiren a les diferents representacions de l’obra a càrrec de la Banda de Música de Manacor, dirigida per Eduardo Bernabéu, amb arranjaments per a banda a càrrec de Biel Oliver, i la música de les noves cançons a càrrec d’Antoni Parera Fons; Arts Antiqua, a la direcció vocal Eulàlia Salbanyà; i els intèrpretes/cantants de l’obra: tenor, Daniele Fregapane; sopranos, Cristina Brunet i Montse Mozo; baríton Jaume Obrador, tenor, Sergi Gil; mezzo, Núria Martín; i baríton, Ferran Montero.
A la direcció escènica, Joan Antoni Sunyer, que va intenta reduir el text declamat que passa a formar part de les noves cançons. L’obra va començà amb l’obertura de la banda i quan va sonar la marxa del Quaquín, els actors/cantants sortiren a escena.

La nova versió del Quaquín, ja estat un projecte de gran envergadura i ha suposat la coordinació dels músics, cor, actors i molt de mesos de preparació, però l’esforç, il·lusió, i ganes que hi posaren tots els implicats va donar els seus fruits, i als espectadors ens van fer riure, emocionar, i als més majors recordar antigues versions del «Ai Quaquín»!.
La bona amiga i component de la banda Carme Nicolau ens defineix com van viure els músics l’estrena dels concerts: “Que hermosa és Mallorca i els mallorquins”, així diu el tango final d’ “Ai Quaquín, que has vengut de prim! ” i ha quedat més que demostrat. Dijous dia 23 va veure la llum un projecte de gran envergadura que ha suposat moltes hores de feina. Els nervis afloraven i “molta merda” ressonava pels passadissos de l’auditori. Comença l’obertura de la banda i quan sona la marxa den Quaquín surten els actors. Un “Margalideta, t’estim” seguit de la cançó “T’estim més que un bon dinar” donen el sus a una fusió màgica entre banda, actors i cor. Així com han anat passant les funcions els nervis han desaparegut i la complicitat ha crescut, donant peu als actors a interactuar més amb la banda i el cor. Una experiència increïble que té moments que posen els pèls de punta, com quan mestressa Bel canta pel seu fill que creu mort, però que sobretot fa riure molt. Tot un luxe pels actuals components de la banda poder haver format part d’aquesta versió del “Ai Quaquín”, una versió nova però amb l’essència de sempre.”

El diumenge 26, amb el meu home, vam assistir a l’espectacular i magnífica representació del renovat “Ai Joaquim!”, i en acabar felicitàrem al director Eduardo Bernabéu, que ens va explicar que “aquest ha sigut el projecte més complexe que ha fet la banda fins ara, perquè cal tenir en compta que era com si fos una òpera, i cal encaixar els solistes, coral, banda i engranar-ho tot i treballar-ho. A damunt hi ha cinc peces inèdites de Parera Fons que hem estrenat, ha estat difícil i per a mi com a director és la primera vegada que faig una obra com aquesta, i també ha estat un repte per a superar-te per a mi i els músics. La veritat és que estic molt agraït a tots ells, i molt content per haver treballat aquest tipus d’obres, ja que m’ha servit de molt, i els músics han respost de meravella.
“Que hermosa és Mallorca i els mallorquins”, així diu el tango final del “Ai Quaquín, que has vengut de prim! ” i va quedar ben demostrat a la gran actuació de tots els implicats. Enhorabona!.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.