S’atraquen les eleccions

Crec que molts llorencins estaran d’acord en què abans de celebrar qualsevol de les eleccions municipals del segle XXI ja intuíem –o per ventura sabíem– que el batle seria en Mateu Puigròs. I també que governaria tranquil·lament amb majoria absoluta. I també que el Partit Popular estaria a l’oposició. Ja s’havia convertit en un costum que es va mantenir durant sis legislatures, a més de la de 1995, que va esser un poc més dubtosa potser precisament perquè va esser la primera. La incertesa, per tant, és reduïa a veure si aquell o aquell altre partit aconseguiria els regidors a què aspirava.

Enguany la cosa ha canviat i el canvi s’ha produït a instàncies del GISC, que en lloc d’anar alternant candidats de cada un dels nuclis urbans, com havia fet darrerament, ha optat per confeccionar una candidatura clarament carrionera. Això ha fet replantejar-se l’estratègia a algunes de les altres llistes, exceptuant PP, PSOE i MES, que continuen com sempre. Així, la part que s’ha separat del PI ha format xBalears i presenta candidatura a Sant Llorenç i el mateix PI fa costat a la llista de Gent per sa Coma.

En aquestes eleccions s’haurà constatat una evidència si més no sorprenent: que el GISC, tot i haver optat sempre per posicions progressistes, era un partit realment transversal, ja que molts dels seus membres s’han repartit en gairebé tot l’espectre polític local, exceptuant el PSOE. Així, a més de la UICa (Unió Independent Carrionera), formada per nova gent i recolzada per Mateu Puigròs, hi ha gent procedent del GISC a xBalears, al Partit Popular, a MES i a Gent per sa Coma.

Què passarà a les eleccions del mes que ve? Quins d’aquest antics candidats del GISC se’n durà més vots cap a la seva llista? Crec que a hores d’ara ningú no ho sap, però podria esser bé que com a mínim s’hagin d’ajuntar tres candidatures per formar una majoria. Personalment, encara que darrerament estigui un poc allunyat de la politica, pens que les dues que tenen més possibilitats d’aconseguir la batlia són les d’àmbit estatal: el PSOE i el PP. Però podria esser que estàs equivocat.

Prest ho sabrem.

3 pensaments a “S’atraquen les eleccions

  1. Per desgràcia massa gent (no tothom) segueix pensant amb si guanyarà un o l’altre com si es tractés d’un partit de futbol.
    No hi ha debat d’idees, tampoc hi ha hagut durant quatre anys gaire reclamacions potents a nivell local, tot i que hi ha coses que s’arrosseguen ja fa massa estona (obres escoleta, poliesportiu de Sa Coma, reordenació urbanística, semàfors que no arriben, etc). Tampoc hi ha un parc infantil mig decent al nucli de Sant Llorenç, tot i que sí que se n’han instal·lat més de mitja dotzena de metàlics rovellats “bio-saludables” a la costa.
    En fi, tampoc hi ha ningú que ho reclami. Esperem que qui guanyi capgiri una mica aquesta situació d’eternitzar-ho tot, o no, si així ho desitja la major part de la gent com fins ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.