Conferència del Dr. Miquel Deyà a s’Agrícola de Manacor

El passat divendres dia 14 d’abril va tenir lloc a s’Agrícola la conferència «La indústria tèxtil a Manacor: 1450-1800» impartida pel degà de la facultat de filosofia i lletres de la U.I.B. i doctor en història moderna Miquel Deyà Bauzà.
El conferenciant va explicar com Manacor des dels inicis de l’època moderna fins al final del segle XVIII va ser un centre molt important de producció de llana, la qual cosa va portar el desenvolupament d’una indústria tèxtil. Va comentar com en plena edat moderna els manacorins van deixar de banda el conreu de blat que no era rentable i es van dedicar a l’explotació ramadera d’ovelles, la llana de les quals va ser la matèria primera d’una indústria tèxtil que va ocupar prou mà d’obra, una bona part d’ella femenina, per els distints oficis de la cadena de teixits fins aconseguir uns draps que es varen exportar sobre tor al sud d’Itàlia i a Sicília.

A la segona part de l’edat moderna es va substituir la llana pel lli i el cànem que demanava menys extensió de terreny ja que l’augment de la població va provocar també que es necessitàs conrear una major extensió de cereals.

Una interessant conferència que ens va donar una petita idea de com era la vida a Manacor durant l’època moderna prèvia a la revolució industrial del segle XIX.

Crónica: Rafel Galmés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.