La Setmana del Llibre a Manacor arriba carregada de propostes culturals i amb un homenatge a Maria Antònia Oliver

Encetat el mes d’abril, torna l’esdeveniment cultural més esperat de la primavera a Manacor: la Setmana del Llibre. L’edició d’enguany arrencarà el 18 d’abril i s’allargarà fins dia 26. L’Ajuntament de Manacor promou la cultura i l’hàbit de la lectura entre la població mitjançant tallers, presentacions de llibres, contacontes, música, i molt més. El batle de Manacor, Miquel Oliver, el delegat de Cultura, Mateu Marcé, i el director de les Biblioteques de Manacor, Antoni Ferrer, han presentat el conjunt d’activitats aquest dimecres des de la Biblioteca de Manacor.
L’acte central d’aquesta setmana dedicada a la literatura és el dia de Sant Jordi, Dia del Llibre, que enguany cau en diumenge. El Claustre de Manacor tornarà a ser l’epicentre d’aquesta diada des de les 9 h fins les 20 h amb parades de llibreries i altres entitats. Els voltants del Claustre completaran l’oferta amb la ludoteca de jardí i carrer ‘Tots jugam al carrer’, de les 10 h a les 14 h a la plaça del Convent; el taller Ennigulart, amb el seu laboratori plàstic màgic de Sant Jordi, també a la plaça del Convent; i l’art de carrer itinerant de l’espectacle A la fresca, de la companyia Anna Confetti.

El 23 d’abril torna un any més la Marató de Contes, una proposta que aposta per la descentralització i que després de tres anys ja s’ha consolidat com un dels plats forts de Sant Jordi a Manacor. Dividit en dues franges horàries, a les 17 h i a les 18 h, diferents contacontes adreçats a franges d’edat diverses del públic infantil, es reparteixen a diferents espais municipals com la plaça dels Pares Creus i Font i Roig, la sala infantil de la Biblioteca de Manacor, la Institució Pública Antoni M. Alcover i incorpora enguany un nou escenari: la plaça de s’Antigor. Clourà la diada, el concert de l’Orquestra de Corda del Conservatori de Manacor, a les 20 h al Claustre.

Porto Cristo
L’Oficina Municipal de Porto Cristo acollirà de les 9.30 h a les 14 h la Fira del Llibre amb exposició i venda de novetats literàries, amb la participació de la Papereria Alcover. A les 10.30 h, la Biblioteca serà l’escenari del contacontes La terra del Myotragues, a càrrec del Pallasso Rico i adreçat a un públic a partir de 3 anys. A les 12.30 h, Patricia Picazo contarà Sota el garrofer, un contacontes per a infants a partir de 3 anys.

Homenatge a Maria Antònia Oliver

Una de les principals novetats d’aquesta Setmana del Llibre de Manacor aquest 2023 és l’Homenatge a Maria Antònia Oliver, escriptora manacorina i Filla Predilecta de Manacor, amb la proposta de les Rutes teatralitzades a partir de les seves obres. A través d’un viatge en el temps i amb una activitat per a tota la família, aquestes rutes tendran com a objectiu donar a conèixer els personatges més importants de la literatura de Maria Antònia Oliver. Les rutes compten amb la dramatúrgia de Miquel Mas Fiol, la direcció de Maria Magdalena Vives i Danielle Fregapane, Ana Gago i Alexandra Palomo al repartiment.
Les rutes teatralitzades es representaran tres vegades durant el matí del 22 d’abril: a les 10 h, a les 11 h i a les 12 h. Començaran a la plaça del Convent i acabaran a la plaça de sa Bassa. Per assistir-hi, caldrà inscriure’s a enviumanacor.cat
Completaran la proposta, la lectura dramatitzada de Cusses i la representació de Joana E. 
​​​
El bosc encantat, les propostes del Museu de Manacor

El 22 d’abril, la zona enjardinada del Museu es convertirà des les 16 h a les 20 h en un bosc encantat ple d’històries que giraran al voltant del canvi climàtic i el medi ambient. L’Associació d’Amics del Museu ha organitzat una bicicletada cap al Museu en què el punt de trobada serà la torre del Palau a les 16 h. Al Museu els infants podran gaudir de contacontes, un taller familiar per crear un refugi d’insectes, tallers de fang com els prehistòrics. La jornada acabarà amb la visita guiada a l’exposició fa 20 anys que feim història. S’Hospitalet Vell i la presentació de la guia del Museu en català, a càrrec de la directora del Museu, Magdalena Salas, i el delegat de Cultura, Mateu Marcé.

Completen totes aquestes propostes, diferents activitats a la Biblioteca de Son Macià, presentacions de llibres, el concert de Da Souza en el marc del Festival Barnasants de cançó d’autor, teatre i Club de lectura de Biblioteca amb la presència d’Aina Fullana, autora d’Els dies bons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.