Memorial d’Homenatge a Joan Riera Ferrari a Manacor

L’Associació Cultural Riera Ferrari ha programat una setmana d’actes per recordar la vida i tasca del pintor manacorí. Amb molta il·lusió, han preparat tres dies de celebració que recullen l’aproximació a diferents aspectes de la vida de Joan Riera Ferrari. Els actes se celebraran a la seu de s’Agrícola.
Dimarts dia 2 de maig, a les 20 h. s’inaugurarà una exposició de retrats del pintor realitzats per diversos autors, i que ha tingut com a comissari el fotògraf Joan Servera.
Cal recordar que Riera Ferrari era un amant de la fotografia, i que sempre va demostrar la seva complicitat amb nombrosos fotògrafs locals i d’altres indrets.

La historiadora de l’art Isabel Maria Riera Oliver serà l’encarregada de comentar “La primera pintura de Joan Riera Ferrari” en una conferència el dia 3 de maig a les 20 h., i que mostrarà els inicis estètics del pintor. Isabel M. Riera ja ha realitzat alguns treballs sobre el pintor, i ha estat l’encarregada de classificar la donació bibliogràfica que la família de Riera Ferrari va fer a l’Institut Mossèn Alcover. Riera Oliver ja va dir que no descartava treballar de manera sistemàtica sobre aquest fons, per tal de fer un estudi exhaustiu.

El dijous dia 4 de maig, també a les 20 hores, M. Magdalena Gelabert i Miquel Mestre faran un concert poètic en homenatge al pintor, titulat “El Miquel Àngel Riera de Joan Riera Ferrari”. Ja s’intueix que l’ànima poètica de M.A. Riera serà present acompanyant a l’essència del pintor manacorí. El pianista Andreu Riera, col·laborador habitual de s’Agrícola, serà l’encarregat de posar música al recitat.
L’Associació Cultural Riera Ferrari vol convidar a tots els manacorins i a tots els interessats a aquesta setmana de reconeixement d’una figura artística, però també d’una persona que ho va donar tot per diverses associacions del municipi, com Tip Tap, Aproscom, Aprop i altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.