Platja de Sa Coma, història d’una injustícia (II)

Convé recordar que quan faltava mig any per unes noves eleccions municipals, el ple de dia 4 de novembre de 1986 aprovà, amb l’únic vot en contra del PSM, un plec de clàusules d’un concurs per a la concessió dels serveis de la platja de Sa Coma per vint anys.

Estava clar per el PSM que hi havia forts interessos i que per això, l’Ajuntament volia, a correcuita, donar una concessió per vint anys abans d’acabar la legislatura. Hem de dir que hi havia sobre tot, pressions de part d’en Jaume Moll que pretenia ésser l’amo i senyor de Sa Coma.

Amb pressions de tot tipus es presentaren cinc proposicions i les Comissions de Governació i Turisme en reunió conjunta celebrada dia 12 de febrer de 1987, acordaren proposar al Ple l’adjudicació dels serveis de la platja de Sa Coma al Sr. Moll per vint anys. Des del PSM, molt crític amb aquell concurs, demostrarem diverses irregularitats i al Ple de dia 18 de febrer de 1987, amb l’ajuda dels informes tècnics aconseguirem aturar aquesta adjudicació.

El PSM, havia guanyat la primera batalla de la platja, davant una majoria de deu a un, carregat d’arguments i amb el convenciment de tenir la raó i de defensar els interessos municipals davant els especulatius.

A les eleccions municipals de 1987, guanyaren les forces progressistes del municipi signant un pacte de govern el dia 29 de juny entre el CDS, PSM i PSOE amb l’acord que la concessió de les platges del terme seguiria el següent criteri: Per 4 anys, amb un augment anual segons l’IPC i per concurs-subhasta. Així el Ple de dia 1 de desembre de 1987 va acordar declarar desert el concurs per a la concessió de la platja de Sa Coma, convocat el dia 4 de novembre de 1986 i que tanta polèmica havia aixecat la legislatura anterior.

L’Ajuntament té la intenció de convocar un altre concurs per recollir les condicions pactades amb la signatura de l’acord de govern entre el CDS, PSM i PSOE.

El PSM havia guanyat una segona batalla imposant als socis de govern els seus criteris quan tan sols uns mesos abans aquests mateixos partits estaven disposats a donar l’explotació de la platja per vint anys.

Més per Sant Llorenç

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.