La Biblioteca de sa Coma celebrà el seu 20è aniversari

El passat 28 d’abril la Biblioteca Municipal de sa Coma va complir 20 anys de recorregut. Des de el primer moment va estar al front i va ser l’encarregada de la seva obertura, organització i funcionament la llorencina Antònia Brunet, llicenciada en Història per la UIB, venia de fer feina d’auxiliar de biblioteca a l’edifici Mateu Orfila de la UIB. Es va presentar a les oposicions de l’Ajuntament de Sant Llorenç al desembre de 2002 i va treure la plaça primer d’interina i a l’any 2007, tornà opositar ja per la plaça fitxa.
El treball i la trajectòria del que començà sent a una petita biblioteca fet per Antònia, ha estat insuperable. I sinó mirau aquestes dades, al llarg d’aquests 20 anys han passat per la biblioteca més de 186.000 persones, d’aquestes més de 102.000 són usuaris adults, a partir de 18 anys, 69.458 han estat usuaris infantils, fins a 13 anys, i 14.591 usuaris juvenils. S’han realitzat més de 159.194 préstecs personals i 11.215 préstecs inter-bibliotecaris.
I s’han duit a terme un total de 1638 activitats d’animació lectora (contacontes, tallers, contacontes infantils i d’adults, tallers per a totes les edats, xerrades, visites teatrals i trobades amb les companyies, tertúlies literàries infantils i d’adults, tallers i lectures de poesia, lectures en veu alta) amb una assistència de 35.931 persones. Destacant els projectes de dinamització lectora L’aventura del Club de lectura i els tallers de Poesia A, E, I, O, U i Poesia a la una, poesia a les dues i poesia a les…tres duis a terme conjuntament amb el CEIP Punta de n’Amer i que varen ser guardonats als premis nacionals Maria Moliner 2016 i 2018 respectivament.

També cal destacar el Club de Lectura d’adults que enguany compleix la seva catorzena temporada i pel qual al llarg d’aquests anys han passat autors tan importants com Maria Antònia Oliver, Sebastià Alzamora, Tomeu Matamales, Joan Pons Bover, Xavier Mas Craviotto, Nadia Ghulam o Maria Escalas entre d’altres.
Al llarg d’aquests anys han estat molts els estudiants que han acudit a fer treball escolars amb els ordinadors a disposició del usuaris, i molts d’ells recorrien a vegades per aclarir dubtes sobre els seus deures a, Antònia la bibliotecària, ja que sabien que sempre podien comptar amb la seva ajuda i consell.

El divendres 28 d’abril, fou un dia molt emotiu i ple d’activitats, que és la millor manera de celebrar un aniversari per a una entitat com aquesta. Al matí s’organitzaren contacontes pels alumnes del CEIP Punta de n’Amer, al capvespre continuaren amb La Bruixa Ma-maduixa i Un Sant Jordi diferent per al públic familiar, on grans i petits gaudiren d’aquest fantàstic espectacle i per rematar el dia es dugué a terme la tertúlia del llibre Les gratituds, en el marc del Club de Lectura d’adults, moderat per n’Eulàlia Arlès.

Moltes gràcies Antònia Brunet, pel teu treball al front de la biblioteca de sa Coma, durant aquests 20 anys, ja que ens has fet la vida més fàcil als lectors i lectores del Club de Lectura, i has posat al nostre abast llibres que a vegades han estat mals de trobar, però no has defallit en el intent i sempre hem pogut comptar amb la teva eficàcia i amabilitat.

Al llarg d’aquests vint anys s’ha duit a terme una petita reforma d’ampliació de la biblioteca al 2016 però que ha estat del tot insuficient, esperem que aviat els responsables del nou consistori es plantegin tornar-la ampliar i dotar-la de més personal.
És important destacar la funció socialitzadora, de trobada i de crear comunitat que realitza aquest espai, sent un lloc de trobada i un referent cultural per a tota la zona costanera.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.