El Congrés dels Diputats iniciarà els tràmits perquè els exàmens de conduir es puguin fer també a Manacor

El Congrés dels Diputats iniciarà els tràmits perquè els exàmens de conduir es puguin fer també a Manacor i no només a Palma, com passa actualment.
La Comissió d’Interior de Congrés va aprovar ahir, a instàncies del PP, una proposició no de llei perquè el Ministeri d’Interior i la Prefectura de Trànsit de les Illes Balears faci possible que els tràmits presencials i les proves i els exàmens de conduir dels alumnes aspirants a l’obtenció del permís de conduir dels residents a Manacor i de les localitats properes es realitzin a Manacor.
El text va ser defensat pel diputat eivissenc del PP, Miguel Ángel Jerez, que va agafar el relleu de Marga Prohens en aquest assumpte després que Prohens renunciés a l’escó dilluns passat.
Jerez va recordar que els alumnes de la comarca del Llevant abonen uns 540 euros més per treure’s el carnet que un alumne de Palma i va afegir que «a dia d’avui, Manacor reuneix tots els requisits necessaris per convertir-se en un centre habilitat de la Direcció General de Trànsit (DGT)». El diputat popular va afegir que aquesta iniciativa compta amb el suport de 15 localitats diferents de la comarca i d’experts del sector i va assegurar que els alumnes perden molt de temps per anar i tornar de Palma per fer les seves pràctiques i exàmens.
Tot i que la proposició no de llei es va aprovar ahir a la Comissió d’Interior, el PP va lamentar l’abstenció del PSOE i és que el diputat socialista José Vélez va defensar que «un centre d’exàmens cobreix les necessitats i encara que es pot millorar, hi ha posar en valor l’esforç de la DGT per incrementar el personal i garantir el servei».
Cal recordar que l’Ajuntament de Manacor ja va aprovar durant el mes de març passat i per unanimitat de tots els partits una moció per sol·licitar que els exàmens de conduir es facin a Manacor. La proposta va néixer del Comitè de Carnets de Conduir de Manacor i el seu representant, l’expert en seguretat viària, Antoni Cànoves, ja va aventurar que «aconseguir aquesta reivindicació no serà fàcil, però és una necessitat important».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.