Entrevista a Francesc Riera, candidat de Unidas Podemos a la batlia de Son Servera

Francesc Riera Caldentey, cap de llista de Unidas Podemos a la batlia de Son Servera, és candidat a les properes Eleccions pel seu partit. Va néixer el 14 de febrer de 1976, a Manacor. Cursà estudis de Batxillerat i de Tècnic de so i il·luminació, és Dramaturg i director de teatre.

Quin any vas decidir presentar-te per primera vegada a les Eleccions Municipals de Son Servera?

La primera vegada en presentar-me va ser fa dues legislatures amb IXSS, i les passades ja vaig encapçalar la Llista de Unidas Podemos. És a dir, ja fa 8 anys.

Quina ha estat la teva trajectòria política fins ara?

En la primera legislatura vaig formar part de l’equip de Govern, sent el regidor de Fires i Festes, Comerç i Mercats. En aquesta legislatura he format part de l’oposició ja que l’equip de Govern format pel PSOE i IXSS varen trobar que així havia de ser, i han estat 4 anys a l’oposició on hem après molt i en sortim ben preparats per, ara sí, dir la nostra.

Què trobes de l’actual legislatura que s’acaba, i del que ha dut a terme l’equip que ha estat governant?
Primer de tot he de dir que aquesta legislatura no ha estat fàcil ni normal partint de la pandèmia, que ha trastocat qualsevol pla de Govern. Crec que tot el Consistori ha estat a l’alçada i ha sigut una legislatura sense crispació, on des del primer moment ens hem posat a disposició de l’equip de Govern per si ens havien de menester. Així i tot, hi ha hagut moltes mancances per al nostre municipi i no compartim algunes de les resolucions que han pres PSOE/IXSS, així com el tema de la neteja del municipal, amb els contractes de recollida selectiva i neteja caducats de farà ja 4 anys!. I cada mes haver d’aixecar l’objecció de la interventora per a pagar les factures, a més de la problemàtica amb la reestructuració circulatòria que ha sofert Son Servera, on trobam que es contraproduent pel dia a dia dels nostres veïns. I no ens volem oblidar de la greu mancança d’aparcaments tant al nucli de Son Servera, com a Cala Millor i Cala Bona.

Segons el teu Partit, quines són les necessitats més urgents que té el municipi serverí?
Com he comentat abans, és urgentíssim treure a concurs els contractes de neteja, ja que no es pot tolerar per cap Ajuntament tenir-los caducats des de fa 4 anys. També volem fer molta feina amb el tema de medi ambient per a tenir un municipi cada cop més sostenible tant a nivell local com turístic. També fa falta fer molta feina per a l’accessibilitat de mobilitat reduïda, eliminant definitivament les barreres arquitectòniques del nostre poble. Des del Partit no compartim aquesta reforma, i a les reunions que vàrem tenir amb l’equip de Govern, cada un dels membres de l’oposició va dir la seva però no ens varen escoltar massa, i això que a l’oposició hi havia en Toni Cànoves, que és un expert en aquesta matèria. Trobam que aquesta reforma no té ni cap ni peus, no fa més que dificultar el dia a dia del nostre ciutadà, fent voltes llargues i innecessàries per a arribar a casa seva, ja sigui per canvis de sentit o per la famosa zona Acire, la qual des de Unidas Podemos la replantejarem per a veure si s’ha de treure.

Quins són els objectius del teu Partit en cas de formar part de l’equip de Govern?
L’objectiu és molt clar: fer feina pel nostre poble dia a dia, ser propers, ser el batle del poble i no dels despatxos ni de les fotos amb un somriure. Ara és més necessari que mai que entri gent nova a governar, amb propostes fresques, amb il·lusió, però sobretot amb moltes ganes de fer feina i sentir-se orgullós del nostre municipi.

En principi, Unidas Podemos està obert a pactes amb qualsevol partit?

No, de cap manera. Una vegada passades les Eleccions i segons els resultats, ja veurem, però en cas de fer un pacte, hauria de ser amb esquerres i progressistes.

Si vols afegir res més, Francesc tens la darrera paraula?
Deixar ben clar que si governam ens hi deixarem la pell fent feina. De ben segur en alguna ocasió ens equivocarem, però ens aixecarem més forts i anirem cap endavant sempre. És hora d’apostar per un canvi positiu per Son Servera i després de 12 anys de Govern PSOE/IXSS, és el moment de canviar i mostrar a la gent del que som capaços. No som polítics de somriures i promeses, som polítics de tocar la realitat amb peus ferms, fer-hi feina i aconseguir que el serverí es senti orgullós del seu poble.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.