Entrevista a Pep Miquel Servera, candidat a la batlia de Son Servera pel partit «Independents per Son Servera»

Pep Miquel Servera Leno va néixer el 13 de desembre de 1976 a Son Servera, casat i amb una filla de 11 anys. Va estudiar primària al Jaume Fornaris i Taltavull de Son Servera, després secundària i batxiller a Manacor a l´Institut Na Camel.la, així com Tècnic superior d´administració i finances. Al 1996 va començar a fer feina a la gestoria Llinàs Nebot de Son Servera i a hores d´ara encara hi continua com a responsable del departament de laboral amb 2 companys més. Va entrar a formar part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Son Servera pel «Partit dels Independents per Son Servera» el 24 de desembre de 2021, en substitució de la seva companya Marga Vives.

Pep, Com ha estat la teva experiència a l’equip de govern de l’Ajuntament de Son Servera aquest darrer any com a regidor d’Hisenda i Turisme?
Aquest darrer any per a mi ha estat molt positiu. He pogut conèixer de primera mà com funciona l´administració local i, si ets una persona que s´implica, te diria que és un aprenentatge constant. Tant Hisenda com Turisme requereixen estar-hi molt a damunt, i més ara que iniciem una nova temporada turística amb molt bones expectatives. També dir-te que estant a l´equip de govern te n´adones de tot el que pots fer per millorar el nostre municipi i per tant, millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans. Al cap i a la fi estam per això.

Quina cartera ha estat més difícil, Hisenda o Turisme?

Son molt diferents, les dues tenen els seus emperons, però Turisme és més intens. Hem de pensar que el Turisme és el motor principal de la nostra economia i ens dona benestar, riquesa…Tots en vivim directe o indirectament, per tant l´hem de cuidar i oferir el millor de nosaltres. La regidoria de Turisme toca molts d´aspectes com el control de la gestió de platges i el seu seguiment, les Oficines d´informació turística i per altra banda, el regidor de turisme forma part del Consorci de Turisme de Cala Millor. Com sabràs, el Consorci de Turisme és un ens públic-privat format per l´Ajuntament de Son Servera, l´Ajuntament de Sant Llorenç i l´Associació Hotelera Cala Millor. Des d´aquí es gestiona tota la promoció turística del destí, així com també projectes de millora. Podria destacar l´East Mallorca Cup tant masculí com femení, Triatló, Campionat d´Espanya de Basket 3×3, Torneig Golf, programa radio Gente Viajera, etc.

O sia, a Turisme heu treballat fent feina amb promoció interna?

Sí, com t’he contant es fa molta feina amb promoció interna, això vol dir que els esdeveniments es fan aquí i així té una repercussió i un retorn econòmic immediat per l´activitat econòmica local. Es procura fer en temporada més baixa, oferint alternativa al sol i platja amb la intenció de dilatar les temporades turístiques. Els dies dels esdeveniments tots els sectors surten beneficiats (transport, comerç, restauració, hosteleria…).

I a llarg termini, teniu cap projecte?

Sí, també destacar un projecte pensat a llarg termini i pel futur, pioner i importantíssim per a Cala Millor, anomenat LIFE ADAPT CALA MILLOR. Aquest projecte té una implicació de molts d´actors professionals, una durada de 4 anys i 4 mesos i ens mostrarà quin camí hem de seguir i quines actuacions hem de dur a terme per conservar i millorar la primera línia de Cala Millor, tot pensant amb l´adaptació al canvi climàtic a llarg termini. Com pots comprovar, la regidoria de Turisme requereix més dedicació.

I en quant a Hisenda, que diries del teu treball?

Quant a Hisenda te diria que és més de control i supervisió, tots voldríem fer més coses, però res és gratuït i hem de saber administrar els doblers dels què disposam. A qualcun li costa més entendre-ho i per això hi ha la regidoria d´Hisenda.

Com ha regidor d’Hisenda, ens pot dir en què heu invertit bàsicament els doblers aquesta legislatura? Deixeu sanejada l’economia de l’ajuntament serverí?

Ha estat una legislatura complexa, hem de pensar que hem viscut dos anys de pandèmia que ningú ho hagués imaginat mai i pens que l´Ajuntament ha estat a l´alçada de les circumstàncies. Què vull dir, que a causa d´aquest nou escenari es va modificar la destinació de molts dels doblers. Algunes partides es varen disminuir o pràcticament desaparèixer, com pot ser festes.

I a què és van destinar aquests doblers?

Aquests doblers es van destinar majoritàriament a ajuts al ciutadà i a empreses. També s´incrementà considerablement la partida de la regidoria de Serveis Socials per cobrir les necessitats sorgides i crec que molt encertadament. Una vegada superat aquest imprevist s´ha invertit en millora i embelliment de carrers i infraestructures, serveis cap al ciutadà com ampliació d´horaris i serveis al centre de dia, escoletes estiu…En quant a la pregunta de si deixam sanejada l’econòmia de l´Ajuntament, té una resposta contundent: SI, zero deute. Vull recordar que aquest Ajuntament ha arribat a tenir quasi 17 milions de deute i ara, al maig 2023, quedarà a zero i sense retallar en serveis als ciutadans. Des que els Independents hem estat a l´ajuntament, la regidoria d´Hisenda l´hem gestionada sempre nosaltres. Queda clar com consideram que ha de ser una bona gestió i com s´han de tractar els doblers públics, els doblers dels ciutadans.

Pel que fa a Turisme. Què destacaries dels projectes que heu duit a terme a Cala Millor?
S´ha fet molta feina per promoció del destí Cala Millor amb el Consorci com he comentat abans. També hem de tenir en compte l´asfaltat de carrers, la reordenació i millora de l´aparcament Plaça Mallorca, la reforma dels carrers Binicanella i Sol Naixent, el Passeig Marítim tram II, la millora de serveis a les Oficines d´informació turística amb horari ampliat i presència als mercat en temporada d´estiu… així com els projectes que tenim en marxa que són la reforma dels carrers Ca s´Hereu, Na Penyal, Sol i del Ps. Marítim tram III. Aquests darrers estan subvencionats en part per Fons Europeus i per CBAT. Consistiran en millorar estèticament i que siguin més transitables però, el més important, serà el que no es veu, el que va davall terra. Es construiran uns SUDS (sistemes urbans de drenatge sostenible) que retindran l´aigua de pluja, filtraran brutor i després sortirà cap a la mar. Aquestes sortides es ajuntaran totes per ser desviades cap a les roques de la plaça Eureka, evitant així que cada vegada que plou la platja es xapi en quatre bocins, que es perdi l´arena i, a la mateixa vegada, es reté la brutor perquè no vagui a la mar.

I pel que fa a Cala Bona quin projectes teniu?

No voldria oblidar-me de Cala Bona, també es ca nostra, per això està preparat el projecte de millora i embelliment d´uns dels carrers més emblemàtics i amb més encant de Cala Bona com són els carrers Xaloc i Tramuntana, també subvencionat en part per CBAT i la resta ja l´hem dotat amb fons propis de l´Ajuntament per poder dur a terme el més aviat possible.

Quins són els projectes que t’agradaria poder posar en marxa per la propera legislatura?
A part dels comentats anteriorment, un molt necessari i demandat és l´escoleta 0-3. Hem de fer tot el possible perquè al setembre del 2024 sigui una realitat. També l´ampliació dels serveis del Centre de dia (transport, menjar a domicili, dissabtes obert, etc.). Com a excursionista i amant de la natura voldria dur a terme el GR EAST MALLORCA. És un ruta senderista de gran recorregut on estam implicats els 5 ajuntaments del Llevant amb una subvenció de 915.000 euros. Seria un producte interessantíssim per desestacionalitzar temporades i molt utilitari per als residents.

A les properes eleccions, per primera vegada et presentes com a candidat a la batlia pel teu partit «Independets per Son Servera». Saps que queden coses a fer?
Amb les respostes anteriors he contestat pràcticament a aquesta pregunta. Hi ha moltes coses a fer, també per millorar i és importantíssim dur un bon manteniment. Però destacaria un altre aspecte que volem els Independents: no és només fer i fer, sinó ser propers, com hem estat sempre, escoltar les propostes de la gent, les seves inquietuds, les seves necessitats, que ens trobin al carrer, al bar, a la tenda i ens puguin explicar que volen, que els hi falta. Per això els Independents som gent d´aquí, nascuts, o nou vinguts, però que fem vida aquí, que participam al municipi i que l´estimam.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.