Multitudinària assistència a l’estrena de la «Cantata de la Il·lusió» a càrrec de la Banda de Música de Felanitx i 350 alumnes dels col·legis del municipi

Tot i que el passat dissabte dia 13 de maig amenaçava pluja sobre el Parc Municipal de Felanitx, sortosament es pogué celebrar l’estrena del concert «Cantata de la Il·lusió», una obra que consta de set moviments: Obertura, Baguls plens d’Il·lusió, Començam a estar ben tips, No vull tenir responsabilitats, El Fuster Saberut, La mestra Tramuntana, l’Artista Verista i Pensaments i Accions.
Hi participaren 350 alumnes procedents dels col·legis de tot el municipi de Felanitx, CEIP Joan Capó, CEIP Migjorn, CEIP S’Algar CEIP Reina Sofia i Cooperativa d’Ensenyament Es Lledoner i la Banda de Música de Felanitx, sota la batuta del seu director Víctor Ferragut. També hi col·laboraren els cantants solistes Mar Grimalt i Guillem Monserrat.
Aquesta cantata és un projecte musical, amb dramatúrgia de Mon Joan Tiquat i música original de Víctor Ferragut, que posa el focus en la part social. L’Alumnat dels centres duien mesos treballant la música i les lletres a l’aula amb els seus mestres. La banda de música va assajar durant els darreres mesos la nova versió per a banda que va ser estrenada. A tot aquest engranatge si va afegir la col·laboració dels dos cantants solistes. Després de mesos de treball per part del director, banda professors, i alumnes, la part tècnica va anar a càrrec d’On-Line Sonoritzacions.
Degut a la impossibilitat d’organitzar assajos previs de manera conjunta, dues hores abans de la representació, es feu un únic assaig general per a conjuntar tots els elements. Després d’un breu descans a les 19:30 arribà el moment de la presentació final davant quasi 1000 persones que ompliren les cadires, i que premiaren amb forts aplaudiments l’esforç, d’infants, músics, i director davant el gran concert que sens dubte passarà a l’historia de les escoles participants i de la Banda de Música de Felanitx. El resultat final, un concert extraordinari amb més de 400 artistes sobre l’escenari, i amb moments únics que emocionaren al públic.
Acabat el concert felicitarem el director Víctor Ferragut, i li demanaren la seva valoració del concert: «el fet d’ajuntar totes les escoles del municipi a través d’un projecte musical com aquest s’ha de valorar com un èxit, no només musicalment sinó també socialment. De fet, alguns dels principals objectius d’aquest format són democratitzar l’accés a la pràctica artística, contribuir a la cohesió social del municipi i afavorir la integració de diferents cultures i capacitats. En aquest sentit crec que la valoració que se n’ha de fer és ben positiva. Voldria aprofitar per agrair a tots els que han fet possible aquesta representació: a tot l’alumnat de cada un dels centres per les seves ganes i energia, a tots els músics de la banda i les seves famílies, a tots els col·laboradors de la banda, als cantants solistes, als mestres, i a nen Jaume Tomàs que ens ha acompanyat al piano als assajos previs, a tot l’equip d’On-Line Sonoritzacions, i a les regidories d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de Felanitx per tot el suport incondicional al projecte.»
Fotos: Biel Bennàsar i Llàtzer Méndez.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.