Inaugurada a Son Servera l’exposició “Miquel Vives. Llum i color”

Avui dia 10 de juny inaugurada a L’Espai Cultural Miquel Vives de Son Servera,l’exposició “Miquel Vives. Llum i color”.

Son Servera, 10 i 11 de Juny de 2023 Miquel Vives.
Espai Cultural Carrer Carmelites, 5 Son Servera.

Miquel Vives va néixer l’any 1937 a Son Servera. Des de ben jove, mostrà gran destresa amb el dibuix. Tot i haver rebut classes essent encara nin, la seva formació va ser eminentement autodidacta. Serà la seva sensibilitat per interpretar el món i la vida, la seva curiositat vers els detalls, i l’afany d’experimentació i perfeccionament, el que consolidaran un estil de pintura personal i de gran qualitat, amb reconeixement per part de crítics i públic. De fet la seva obra forma part de col·leccions privades a Mallorca, Madrid i Barcelona, però també a Alemanya , Gran Bretanya, Escòcia i Suïssa.

Vives va ser un home de personalitat equilibrada, tranquil·la i afable, fet que confirmen tots aquells que el varen conèixer. Però va ser un artista incansable, constant i tenaç. La seva producció va ser ingent.
En actiu entre els anys 70 i els dosmils, participà als seus inicis en certàmens i concursos, i que abandona poc després (guanyà el 1r premi als certàmens de Pollrença i Alcúdia).

Realitzà exposicions col·lectives i individuals d’importants galeries d’art com Es Cau a Manacor, Bearn a Palma o Bennàssar a Pollença, amb qui participà a la fira ARCO en les edicions de 1985 i 1986 i on gaudí de gran èxit. També a la Galeria Maria Salvà de Barcelona, on realitzà dues exposicions individuals. A Ses Fragates, la seva galeria d’art a Cala Bona, compartí a més el seu espai amb altres importants artistes plàstics del moment.

Conreà gran diversitat temàtica, però en destaquen la pintura de paisatge, les natures mortes, i els detalls arquitèctonics, que materialitzà en olis sobre tela pintats indistintament amb pinzell i espàtula, i que sovint enriquia amb textures de gran valor plàstic. Aquestes textures, la importància dels efectes lumínics sobre formes i colors, i les gradacions tonals, seran puntals en
l’estil del pintor.

Amb aquesta exposició, volem compartir part de la col·lecció familiar i, en major mesura, obra que col·leccionistes particulars. Han cedit de forma desinteressada i amable.

Vives ens deixà el 2010.
Organitzam exposicions com la present en la seva memòria, amb
humilitat però amb enorme orgull. I amb la certesa que la seva pintura forma part de la identitat, de la memòria i de la història del nostre territori. Igualment ho feim pel compromís que l’artista
tenia amb el poble i amb la bellesa , particular i universal.
És precisament aquest compromís el que pren forma aquí. Miquel
Vives. Espai cultural. Un compromís que confiam poder mantenir i
continuar.

Crèdits Comissariat: Catibel Vives i Pere Servera Textos: Pere Servera
Agraïments Ajuntament de Son Servera, Sebastià Bauzà, Antònia Blanquer, Antònia Campins, Maria Montserrat Català, Antònia Domenge, Maria Domenge, Magdalena Domenge, Sebastià Fornaris,Joan Galmés, Antònia Nebot, Miquel Nebot, Toni Llull, Tòfol Servera, Toni Servera, Bàrbara Vives, Vicenç Vives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.