Una mirada cap enrera per Jaume Bassa ex delegat de Son Carrió

Jaume Bassa, ex Delegat i regidor de Son Carrió ens ha fet arribar aquesta nota per a la seva publicació. Aprofito l’ocasió per donar-li les gràcies publicament per les facilitats i informació que sempre em va donar sobre el seu treball com a Delegat de Son Carrió i regidor de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar.
Gràcies Jaume.

Una mirada 4 anys enrere
Una vegada acabat el meu pas per la corporació municipal, no he volgut deixar de banda un moment per reflexionar el que ha suposat aquesta aventura per jo. Aquesta reflexió la faig bàsicament per jo, per recordar moments viscuts, experiències, reptes i feina feta, però també la vull compartir amb qui vulgui perdre uns minuts llegint aquestes línies.

No pretenc fer un recull exhaustiu de tot el que s’ha fet ni posar-me cap medalla. Simplement és recordar a grans trets com he passat aquests quatre anys.

El món de la política local sempre m’ha paregut fascinant. Per això, ja des de ben jovenet, fa temps que estava implicat dins el trui del GISCa, participant activament i estant en llistes des de fa molt de temps i en diverses posicions. Però per entendre bé el perquè de moltes coses no hi ha com arribar a formar part dels regidors que es comprometen a fer feina pel bé de tots els ciutadans. Quan fa poc més de quatre anys em varen proposar anar a la llista a un lloc prou elevat com per poder entrar com a regidor, m’ho vaig haver de pensar seriosament. La responsabilitat és gran, la dedicació també, i jo ja tenia suficients maldecaps amb la meva feina i tota la dedicació que sempre he tengut amb associacions de Son Carrió. Finalment la il·lusió va fer que acceptàs el repte, sempre amb molt de respecte i una mica aclaparat per la responsabilitat. Els electors decidiren que tenia l’oportunitat de participar directament a la política del meu municipi i del meu poble, amb la Delegació de Son Carrió i la regidoria de Medi Ambient. Poca broma. Dues tasques ben compromeses i amb capacitat d’impactar el dia a dia dels ciutadans.

Els primers mesos varen ser un poc “d’aterratge” en aquest nou món, aterratge un tant marcat per totes les tasques derivades de la torrentada de 2018 que encara estaven actives en molts de fronts. Tramitació i seguiment d’ajuts pels afectats, restabliment de la normalitat després dels danys ocasionats,…, sobre tot vaig poder fer feina a l’àmbit de Son Carrió.

Quan ja pareixia que tot tornava poc a poc a la normalitat del dia a dia del que ha de ser la feina com a regidor, arribà un tsunami que ens va capgirar a tots la nostra vida. La pandèmia. Tots tancats a casa, fent teletreball, plens i reunions online i amb la responsabilitat d’intentar gestionar de la millor manera tot el que es podia fer. Aquells moments inicials, d’intentar trobar i també fer mascaretes de tela, gels hidroalcohòlics i protocols per protegir a la població varen suposar tot un repte. Temps de llegir molts de BOIBs per tenir clar el que es podia fer o no i poder-ho transmetre a la gent, als negocis, als serveis. Reorganitzar el servei de neteja viària per passar a desinfectar carrers i parcs. I les festes? Amb tot organitzat per fer unes festes “normals” ens vàrem haver de plantejar què fer. Les meves primeres festes, però també les de Son Carrió són les primeres festes patronals dels voltants. Cap referent per veure què podíem fer, però havíem de trobar alguna solució; les Festes Confinades, amb participació a distància, d’una manera totalment diferent al que s’havia fet sempre. Els carrioners varen agrair l’esforç amb molt bona acceptació i participació. La nostra solució no degué ser tan descabellada quan altres municipis varen seguir el mateix model…

Eren temps d’adaptació contínua, amb la normativa canviant cada parell de setmanes.

El 2021 encara va venir marcat per la pandèmia, aquesta vegada amb les festes “d’assegut”, amb mascaretes i limitacions d’aforament a tots els actes. Les reunions

“online” seguien sent l’habitual i la temporada turística un tant peculiar, afectant el dia a dia de tots nosaltres.

Aquesta casuística clarament va marcar el desenvolupament dels projectes plantejats per la legislatura. Res s’atura, però davant altres prioritats en aquell moment més importants, el ritme canvia. Això no va impedir que es pogués avançar en la preparació de nous plecs pels contractes de jardineria, neteja viària i residus, que s’han allargat en el temps més del que m’hauria agradat. També es varen reprendre projectes com els de l’ampliació de la deixalleria de Sant Llorenç i els de les propostes de noves deixalleries a Son Carrió i zona costanera.

L’any 2022 va suposar el començament del que podríem considerar com a normalitat. Festes com les de sempre, que en temps de pandèmia pareixia no havien de tornar mai més, reunions presencials i el 100% de l’esforç dedicat a gestionar el dia a dia de la millor manera possible i avançar en tots els projectes plantejats. La meva participació en el projecte de millora del carrer Mossèn Alcover segurament és l’actuació més visible i que ha tengut més impacte, essent la primera pedra d’una sèrie d’actuacions futures que permetin la pacificació de la mobilitat a Son Carrió. A Medi Ambient aquest any va permetre marcar la pauta de com ens plantejam la gestió dels residus i neteja viària dels propers anys. La preparació del camí per facilitar el pagament per generació de residus amb una tarifa diferenciada pels que contribueixen més a la separació selectiva dels residus i una proposta de neteja viària amb més presència dels operaris al carrer per tenir el poble més net en són dos exemples.

El Pla Local de Prevenció i Gestió de Residus de Sant Llorenç també ajudarà a marcar el camí cap a l’ideal de gestió sostenible i residu zero que promou la Comunitat Europea.

Aquest inici de 2023, ja acabant la legislatura, he intentat deixar acabats o ben encaminats els principals objectius que m’havia plantejat. La majoria veuran la llum dins la següent legislatura, com els plecs de neteja viària o el de residus, així com alguna ordenança que està pràcticament acabada. Esper que el resultat de la feina feta en aquests plecs i ordenances donin lloc a millors serveis per tots nosaltres.

A nivell de Son Carrió, m’agradarà veure com en els pròxims anys disposarem d’una deixalleria que farà més fàcil la gestió dels residus al poble. També és imminent la instal·lació del mòdul de calistènia i dels jocs biosaludables. Encara en estat inicial està la millora de la zona verda que està entre el poliesportiu i el pont del torrent, però segur que en els propers anys en veim el resultat.

La feina feta durant aquests quatre anys segurament és millorable, però jo puc assegurar que he donat el millor que he sabut i pogut i esper haver permès que el poble i el municipi hagin millorat i continuïn millorant.

Com ja vaig dir, aprofitant la salutació de les festes de Son Carrió de 2023, he intentat abordar el dia a dia d’aquests darrers quatre anys de forma humil i respectuosa però també resolutiva, intentant donar solucions als problemes que se m’han anat plantejant de la millor manera que he sabut. Esper no haver decepcionat a gaire gent i que deixi un bon record del meu pas per aquesta aventura.

Quan em vaig plantejar tornar a presentar-me com a candidat a aquestes darreres eleccions, ho vaig fer amb ganes de seguir treballant pel bé comú del municipi, però tampoc em va saber greu donar una passa al costat quan gent més jove del poble va mostrar interès en participar de la vida política de forma activa. Si jo vaig tenir l’oportunitat de participar-hi, també trob que he de facilitar que altres ho facin.

Desig que el nou equip de govern faci bona feina i que tots ens vegem beneficiats.

Feina, coratge i encerts!!!

No puc acabar d’altra manera que no sigui agraint la feina de tots els que han pogut participar en aquest cicle. Començaré per Son Carrió, donant les gràcies a n’Assumpció, que ha sabut fer de la biblioteca un lloc de trobada on tothom s’hi sent bé. També a na Maria “Mora” per la seva dedicació en cos i ànima a donar un bon servei a l’UBS de Son Carrió, però especialment vull donar mil gràcies a na Catalina per aguantar-me aquests quatre anys i ser una peça fonamental en el bon funcionament del poble. Hem passat tants de moments bons, que sempre recordarem, però també moments difícils que hem intentat superar de forma conjunta. Catalina, no sé que farem sense tu quan et jubilis…

També vull agrair de forma especial al personal de l’Àrea de Medi Ambient la seva dedicació i complicitat. Començant per na Joana Cardell, amb qui vaig compartir els primers anys, seguint amb na Neus Andreu a la part central de la legislatura i acabant amb na Laura Garrigós, na Nena Blanquer i n’Antònia Rosselló (amb col·laboracions d’en Gaspar Fuster i en Miquel Lliteres), que me consta que dediquen molta energia i il·lusió al departament. Res del que hem fet aquest temps hagués estat possible sense la vostra inestimable col·laboració, formant un equip feiner i ben avingut. Bona feina!!!

Tant a Son Carrió com a Medi Ambient, tot equips de dones valentes. Ha estat un plaer.

Igualment vull agrair a tot el personal de l’ajuntament que he pogut conèixer de forma més puntual aquest temps. Una forta abraçada a tot aquest equip que fa feina per millorar el nostre dia a dia.

Finalment, no puc deixar de mencionar l’equip de govern i els regidors que han estat a l’oposició. He après moltes coses de vosaltres i crec que hem fet el millor que hem sabut. Sempre recordaré els bons moments passats, tant fent feina com fent un vinet o una cerveseta després. D’aquí me’n duc un bon grapat d’amics. Menció especial és la que he de fer a n’en Mateu Puigròs, que m’ha donat l’oportunitat de poder viure en primera persona tot aquest món de la política local.

Per acabar, no puc deixar de donar les gràcies a la meva família per haver facilitat la meva dedicació i per haver suportat moments complicats quan no els pots dedicar tot el temps que voldries.

Gràcies, gràcies i mil gràcies a tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.