Especial i molt bon concert “A tres bandes” a l’Auditori de Manacor

El dissabte dia 17 de juny a les 19h, a l’Auditori de Manacor, es va celebrar un molt bon concert “A tres bandes” encetà el concert la Banda de Música de Manacor amb una actuació estel·lar, dirigida per Eduardo Bernabéu.
El concert, que va incloure el repertori que interpretarà el 13 de juliol al Certamen de València 2023, començà amb el pasdoble Musical Apol·lo, a continuació, la primera obra obligada, “Sitges hearth and voice”, una obra amb ritmes irregulars però molt plenera, que en alguns moments pareix la banda sonora d’una pel·lícula Després interpretaren la segona obra obligada al Certamen, Jota from the ballet “Sorolla” de Juan J. Colomer, una obra original per a orquestra i transcrita per a banda.

Segons l’opinió d’Antònia Bassa i Mateu Riera components i directius de la banda, tècnicament és una obra de certa dificultat que a vegades no es correspon amb el resultat esperat. Per acabar, Corrida de toros, una obra de lliure elecció per dur al certamen, de diferents ritmes i compassos que donen un caire molt variat a l’obra, amb coreografies incloses. Són obres de certa dificultat que sense l’estudi i implicació de cada un dels músics integrats no seria possible la seva interpretació.
Com sempre, una vegada acaba l’actuació vaig anar a felicitar al director Eduardo Bernàbeu, que per cert es trobava un poc indisposat abans del concert, però com a bon professional heu va solucionar amb un extra de fruita. Eduardo em va comentar: “avui com has pogut veure, damunt l’escenari hi havia 60 músics, ens faltava gent, però els joves han defensat molt bé el concert. Estic satisfet perquè les critiques dels directors de les bandes convidades en general han estat molt positives. Ara ens queda la recta final, falta un més pel Certamen de València, i tendrem temps per acabar de perfilar petits detalls”.

La segona banda a actuar va ser la Banda de Música de Mislata, dirigida per José Tello Espert, també va fer una bona interpretació. A més la banda té una llarga trajectòria de premis. De les obres que va presentar el concert de Manacor. Menció especial per a “Soleriana”, obre molt ben treballada i amb la què la banda valenciana va demostrar el seu bon nivell. Van interpretar: Miquel Pérez Ricarte (pasdoble ) de M. Morales Martínez; El Festín de Baltasar S. Giner; i Soleriana de C. Surinach.

Per acabar el concert, la Banda Municipal de Palma “SimfoVents”, dirigida per Francisco Valero Terribas, mostrà un alt nivell d’interpretació i molta professionalitat. Es va veure que eren els professionals de la nit, ja que de les tres bandes va ser l’única que no va haver de col·locar l’escenari ni posar les carpetes i els faristols, tenien qui ho feia per ells! Bromes a part, com a professionals que són feren una molt bona actuació.
Cal recordar que la Banda Municipal de Palma, està considerada una de les millors d’Espanya. La primera obra va ser A fer Púnyetes d’Andreu Vidal i seguiren amb Obertura sobre temes Russos i Kirghiz op. 115 de Shostakovich; i Simfonia núm. 2 de J. Barnes Chace. 1. Sussurando 2. Elevato, 3. Slancio.
El concert va acabar passades les 9 del vespre. Va ser un concert únic i molt especial, tres hores de molt bona música on el nombrós públic assistent va agrair amb forts aplaudiments l’actuació de totes les bandes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.