Entrevista a Jaume Servera Lliteras, nou batle de Son Servera

El 2023 ha estat l’any del Partit Popular de Son Servera, ha estat la força més votada aconseguint un resultats històrics: 1.827 vots, 44’87% del cens i ha doblat el nombre de regidors de fa quatre anys. Entrevistam al seu número 1, Jaume Servera Lliteras, nou batle de Son Servera.

– Què ha suposat pel Partit Popular i per a tu personalment aquesta victòria?
Primer de tot vull agrair-te l´oportunitat que ens dones de poder contar als ciutadants de la nostra comarca els nostres projectes. Entrant en materia, doblar els resultats després de molts d´anys de descenços consecutius ha estat com una injecció de moral i gratificació a la bona feina feta durant els darrers anys. Fa 4 anys vàrem decidir canviar la manera de fer política i apostarem per una política de control, constructiva i a peu de carrer. Crec que va esser una decisió molt encertada per part del companys i del partit. Personalment me sent molt afortunat haver pogut encapçalar aquest projecte que ens ha duit a obtenir aquests resultats.

– Arribares a un acord amb el grup dels Independents per formar equip de govern. Va ser difícil arribar a una coalició?
La veritat és que no va esser difícil. Amb l´arribada d’en Pep Servera Leno com a portaveu dels Independents s´ha modificat la visió de feina que venia realitzant aquest grup politic fins ara. És un soci que té molt clar, com noltros, que venim a fer feina pels ciutadants del nostre municipi “a peu de carrer”. És un home de gestió i de solucions. Aquesta és i ha estat la nostra manera de fer feina. Per això, quan dos partits tenen un mateix objectiu els problemes desapareixen, l´enteniment és ràpid i fàcil.

– Com a quedat format el nou equip de govern?

Amb el pacte assolit amb els Independents, l´equip de govern queda format per 8 membres del Partit Popular i 3 mebres dels Independents. Per les característiques del nostre municipi tenim 17 regidors. Per tant, queden 6 membres a l´oposició (1 de Unidas Podemos i 5 del PSOE). Personalment pens que és una llàstima no poder formar equip amb 17 regidors, ja que sempre tots tenen coses bones que aportar al seu municipi.

– Jaume, vas declarar que has decidit deixar la teva feina per dedicar-te a temps complet al teu nou càrrec. Quines regidories assumiràs i què t’agradaria aportar com a batle de Son Servera?

Fa un parell d´anys que ja venia diguent que deixaria la feina de restauració. Totes les persones que ens coneixen saben que el nostre negoci és familiar. Vàrem decidir
que quan la meva madrina (Na Maria) es jubilàs, jo deixaria el negoci amb ella. Havíem de tancar una etapa de la nostra vida i començar-ne una altre. Amb l´arribada a la batlia de Son Servera vàrem decidir que era el millor moment per fer-ho, d´aquesta manera puc dedicar el meu càrrec a temps complet als ciutadans del nostre municipi. Ells varen depositar la confiança en nosaltres per millorar el nostre municipi, i així pens fer-ho.

-Treballaràs pel poble de veritat, agafant personalment algunes regidories…

Sí, totes les regidories que no són repartides, per defecte les agafa el batle. En aquest cas assumiré la regidoria d’Urbanisme i Comunicació juntament amb la batlia. Com a batle de Son Servera m´agradaria ser proper als nostres ciutadans, associacions i comerços. Vull estar a prop dels hotelers, dels treballadors, dels pensionistes, dels jubilats, dels joves, …, en definitiva, de tot el que tengui que veure amb el nostre municipi.

– Quins altres regidors tindran dedicació exclusiva?

Les característiques del nostre municipi permeten que hi hagi 5 dedicacions exclusives. En el nostre cas només en tendrem 4 (2 el PP i 2 els Independents). Són les persones que tenen més experiència dins el consistori. Na Maria Antònia també té experiència, però per a qüestions administratives ella no pot tenir un cent per cent de dedicació. Els regidors amb dedicacions exclusives són Bernat Grimalt Alfaro (Policia, Mobilitat i Modernització), Pep Servera Leno (Turisme, Comptes i Hisenda, Fires, Agricultura i Pesca), Margalida Bonet Cabrer (Serveis Socials, Igualtat, LGTBI, Participació ciutadana i Normalització lingüística, i jo mateix.

– Pel que fa als canvis circulatoris que es feren al poble a la passada legislatura, i que tingueren moltes crítiques de la ciutadania, serà una prioritat pel nou equip de govern remodelar la circulació?

No només serà una prioritat sinó que és un dels punts principals que duim al nostre programa. Ja estam fent feina damunt el nou traçat circulatori de Son Servera.

– Quins són els teus objectius a complir durant aquesta legislatura pel que fa a la zona costanera de Son Servera?

Creació d´aparcaments, augment de seguretat amb més presencia policial, canvis circulatoris per millorar la sortida de Cala Millor per Joan Servera Camps i millorar la imatge que oferim als nostres residents i turistes, amb l’eliminació dels contenidors soterrats, augment de recollida de residus els mesos d´estiu i reubicació dels contenidors.

-Pel que fa a la Policia Municipal els mesos d’estiu incrementau el nombre de membres?.
Normalment sempre ens arriben policies nous per la temporada turística, per part del Govern. Però en aquest cas hem pogut incorporar 5 policies nous a la nostra plantilla que ens ajudaran a augmentar la seguretat al nostre municipi i tenir més efectius al carrer.

A la passada legislatura es feren obres i es posaren ascensors perquè els usuaris del Centre de Dia poguessin accedir a la plaça de d’alt. Pel que respecte a les associacions de la Tercera Edat de Son Servera i Cala Millor. Seguireu donant suport a les seves activitats?
Sí clar que sí, les activitats dels nostres majors no es poden perdre. Noltres apostam perquè aquest gremi de persones puguin tenir un centre per poder-se reunir i disfrutar de totes aquelles activitats i excursions que sorgueixin.

Quines seran les teves prioritats els tres propers anys com a batle de Son Servera?

Prioritats n´hi ha moltes: creació d´aparcaments, canvis circulatoris necessaris, neteja viària, millora de serveis,… Ara bé, la meva prioritats com a batle serà millorar el dia a dia dels nostres ciutadans i comerços. Crec amb la gestió del día a día per damunt dels grans projectes, crec amb la millora i manteniment de les nostres infrastructures per damunt de unes noves, i sobretot, crec en ses petites coses per damunt de ses grans coses.

Com es presenten enguany les Festes de Cala Bona?

Les festes de Cala Bona són unes festes molt esperades pels nostres pescadors, formen part de la nostra tradició. Enguany hem apostat per la continuïtat dels altres anys. Acabam d´arribar a
l´ajuntament serverí amb nous regidors i intentarem mantenir
l´esperit d´aquesta festa pels nostres ciutadants i pels nostres pescadors. Enguany, intentarem que la processó de les barques sigui un poc més llarga arribant fins la punta de n´Amer, demostrant que Cala Millor és un “destí únic” on no es diferencien els 2 municipis.

Moltes gràcies, Jaume. Vols afegir res més? Tens la darrera paraula.
Donar-vos les gracis per ajudar-nos a donar a conèixer la nostra gestió del dia a dia i el nostre projecte. També animar a tots els ciutadants a gaudir de les festes que hem preparat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.