L’Ajuntament de Manacor aprova una nova normativa per compaginar les activitats d’oci amb el dret al descans de la població resident

El ple municipal va aprovar inicialment el passat dilluns vespre l’Ordenança reguladora dels horaris d’obertura i tancament d’establiments al terme municipal de Manacor. Aquesta normativa fa referència als horaris d’obertura i tancament dels establiments, espectacles públics i les activitats recreatives.
La regulació dels horaris dels establiments i espectacles públics i de les activitats recreatives constitueixen un element fonamental per assegurar la tranquil·litat i la convivència entre els veïns i visitants de qualsevol municipi. La seva ordenació i control corresponent incideixen directament en les molèsties que es poden produir per renous molests i és evident també la seva relació directa amb aspectes relacionats amb la seguretat ciutadana, l’ordre públic, la neteja viària, etcètera. Aquesta normativa recull la finalitat de salvaguardar drets constitucionals com la qualitat de vida i el dret a la salut, alhora que facilita l’adequada utilització de l’oci.

L’Ajuntament entén que és possible compaginar l’oferta de restauració i oci amb la tranquil·litat i descans de la població resident. A més, el fet que a Manacor no existeixi cap regulació respecte dels horaris de les activitats d’establiments i espectacles públics i activitats recreatives presenta una situació d’inseguretat jurídica, per la qual cosa es considera urgent dur a terme aquesta regulació.

La nova Ordenança estableix que els establiments classificats com a restaurants (Grup I A) podran tenir un horari d’obertura de 8 h a 01 h; els establiments amb llicència de bars i cafeteries (Grup I B) podran obrir de 6 h a 01 h; els establiments del Grup II A i B – cafès concert, bars musicals, sales de festa, sales de ball i discoteques – podran obrir de 10 h a 02 h de dilluns a dijous i diumenges i de 10 h a 05 h els divendres, dissabtes i vigílies de festiu; els establiments del Grup II C – cafès teatre i teatres – podran obrir de 10 h a 02 h; i els del Grup III (3) – sales de joc, bingos, cinemes i similars – podran obrir de 10 h a 01 h.
Així mateix, la norma fixa algunes excepcions, com ara la possibilitat de poder sol·licitar un horari especial d’obertura per als mesos de juny, juliol i agost en què en què l’hora de tancament podrà ser fins a les 02.00 h per als establiments de restauració i cafeteria en els quals s’exerceixi una activitat tradicional.

Els establiments dedicats a saló de jocs i/o recreatius, apostes i bingos que disposin de títol habilitant per dur a terme l’activitat de bar o cafeteria podran dur a terme aquesta activitat en l’horari previst per a aquests establiments sempre que l’activitat dedicada a bar-cafeteria es trobi separada físicament de l’activitat destinada a saló de jocs, recreatius, apostes i bingos, que haurà de romandre tancat i sense cap activitat durant l’horari de 6 h a 10 h, és a dir, l’horari en què el bar o cafeteria pot estar obert però el bingo no.

Pel que fa al nombre màxim anual de les festes anomenades horabauxes, aquest vendrà determinat per acord de ple. L’Ordenança preveu també la possibilitat de declarar, d’ofici o a petició dels veïns, zones de protecció acústica especial, d’acord amb la Llei 1/2007, de 16 de març, contra la contaminació acústica de les Illes Balears. Les infraccions a aquesta normativa podran ser sancionades per via administrativa amb quanties que oscil·len entre els 250 i els 3000 euros.
L’Ordenança passarà ara pel preceptiu tràmit d’exposició pública abans de poder ser aprovada de manera definitiva. 

Un pensament a “ L’Ajuntament de Manacor aprova una nova normativa per compaginar les activitats d’oci amb el dret al descans de la població resident

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.