Celebrada la 135ª edició del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València 2023”

Tot i la gran actuació de la Banda de Música de Manacor, va quedar fora dels premis.
Un total de 90 persones comptant els 73 músics i acompanyats, viatjaren des de Manacor fins a València per a participar a la
135è edició del Certament Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” 2023, que es va celebrar al Palau de les Arts de València del 12 el 16 de juliol.

En arribar a València, la Banda de Música de Manacor va fer un assaig general a Mislata, al local de banda que va participar el mes passat el concert que van fer a l’Auditori de Manacor. L’Assaig era per llevar nirvis, ja que la feina estava feta. Després del l’assaig, feren diverses activitats i visites.
La Banda de Música de Manacor va concursar el dijous 13 de juliol, a la secció segona. Hi havia dues obres obligades: “Whith Heart and Voice”, de David R. Guillinghamm i “Sorolla” (Jota del ballet), Juanjo Colomer. L’obra lliure que va presentar la banda va ser “La corrida de toros” de Mario Burki. La banda manacorina va fer una actuació impecable, sense el més mínin error, però el jurat va decidir que la banda manacorina quedès en quarta posició, no en sabem els motius. Va ser una passada d’actuació, si hem de posar un emperò a la banda és que no era valenciana.

El compositor Ferrer Ferran, que era present el Certamen, el sendemà dematí va enviar aquestes paraules al director de la banda : “Hola Eduardo, ahora que ya ha pasado más o menos tiempo y visto desde la perspectiva. No entiendo para nada lo de los premios de ayer. No entiendo como tu no entraste en el podium. Vuestra actuación fue muy redonda, genial. Buena interpretación, afinación, y sonoridad. En fin. Al final las bandas de fuera no vendrán al Certamen. Las obras libres no las comprendo tampoco. Al final habrá que llevar obras marcianas para poder conseguir un premio. La música ya no es lo importante. No sé qué piensas tú y como te encuentras. Solo que continués como vas, haciendo música y banda. Tienes muy buen grupo. Ánimo y mi enhorabuena”.
A dia d’avui, Ferrer Ferran és el compositor més important de València, i va ser present el concurs. És d’agraïr que hagui tingut aquestes paraules d’ànim per a la banda. El consol que té la banda manacorina és que són els quarts millors del món.

Assaig de la banda a Mislata.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.